SUMNJAJU DA JE SVEDOK SKLONJEN: Nastavljeno suđenje Dimitriju Stankoviću, optuženom za pokušaj ubistva policajca

Lj. P.

29. 04. 2022. u 08:20

U NASTAVKU suđenja Dimitriju Stankoviću (44) iz Novog Sada, optuženom da je sa 11 uboda nožem po rukama i nogama, 20. oktobra 2020. pokušao da ubije Uroša Nikića (34), inspektora novosadske policije, ni juče u Višem sudu u Novom Sadu nije saslušana svedok Anđelka Zec, iako je izdata naredba za njeno prinudno dovođenje. Doneto je rešenje o njenom kažnjavanju sa 50.000 dinara.

СУМЊАЈУ ДА ЈЕ СВЕДОК СКЛОЊЕН: Настављено суђење Димитрију Станковићу, оптуженом за покушај убиства полицајца

Mesto gde je napadnut Nikić/ Dimitrije Stanković, Foto Arhiva

Policija je, kako je predočila sudija Ivana Josifović, obavestila sud da Anđelka Zec nije pronađena na adresi na kojoj stanuje. Istakla je da je profesionalni upravnik zgrade kazao policiji da je duže vreme nije video, kao i da ima saznanja da se ona najverovatnije nalazi u inostranstvu.

Branilac optuženog Stankovića, advokat Momčilo Mitreski, izražavajući sumnju da je, kako je rekao, ovaj svedok sklonjen kako ne bi bila dostupna sudu, najavio je mogućnost podnošenja krivične prijave protiv nepoznate osobe zbog sprečavanja i ometanja dokazivanja.

- Za postojanje ovog, možda ključnog svedoka, saznali smo tek posle podizanja optužnice protiv mog branjenika - kazao je advokat Mitreski, ističući da ostaje pri tome da ona bude saslušana.

- Ona je ključni svedok za odbranu.

Anđelka Zec je, kako se čulo juče u sudnici, tog 20. oktobra u 14.35 pozvala policiju, predstavila se i kazala da u Ulici Save Đisalova, čovek sa kačketom na glavi puca iz pištolja u vazduh.

Na početku suđenja, Stanković je priznao da je u toj ulici, nožem "skakavcem" izbo muškarca, ali je tvrdio da nije znao da je to policijski inspektor, jer se ovaj, kako je tvrdio, nije legitimisao, kada ga je sa još jednim kolegom, takođe u civilu, zaustavio.

Inspektor Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom Slobodanom Drmancem, u svom svedočenju je, međutim, tvrdio da su se legitimisali i rekli da su policajci i da je pokazao i službenu legitimaciju.

SISTEM VIDEO-NADZORA

SUDSKI veštak za elektrotehniku i audio-video tehniku, Nikola Dragović, povodom snimaka sa video-nadzora u Ulici Save Đisalova 9, juče nije mogao da se izjasni u kom režimu je taj sistem radio u vreme nemilog događaja, jer je maja prošle godine održavanje tog sistema preuzeo drugi serviser, a svi prethodni podaci su očišćeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna