UBISTVO I POKUŠAJ UBISTVA NA GROBLJU: Dejanu L. 12 godina robije

N. Kočović

07. 04. 2022. u 23:51

VIŠI sud u Novom Pazaru osudio je Dejana L. (27) na 12 godina zatvora zbog ubistva rođaka Nebojše Lazovića (48) i lakšeg ranjavanja njegovog sina U.L. (22), potvrđeno je Večernjim novostima u tom sudu.

УБИСТВО И ПОКУШАЈ УБИСТВА НА ГРОБЉУ: Дејану Л. 12 година робије

Foto N. Kočović

Dejan L. je presudom proglašen krivim za izvršenje dva krivična dela - ubistvo zbog kojeg je osuđen na 11 godina zatvora i laka telesna povreda za šta je dobio dve godine zatvora.

- Optuženi je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina u koju se ima uračunati vreme provedeno u pritvoru, odnosno, od 6. marta 2021. godine. Presuda nije pravnosnažna – kazali su u tom sudu.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru i branilac okrivljenog imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Do zločina je došlo 6. marta prošle godine, na pravoslavnom groblju u selu Lopužnje, dvadesetak kilometara od Novog Pazara, nakon obeležavanja Zadušnica.

Prema rečima meštana, rođaci su posle paljenja sveća i odavanja počasti preminulim, sa još desetak prisutnih seli za sto da se posluže, ali je ubrzo došlo do prepirke koja je prerasla u fizički obračun.

U tuči, tokom koje su letele flaše i korišćene palice, Dejan L. je nožem dva puta ubo Nebojšu u predelu stomaka, a njegovog sina lakše ranio. Tom prilikom i sam je zadobio lakše povrede.

Nebojša je preminuo na putu do novopazarske bolnice, a pre nego je stigla policija na lice mesta, Dejan je nož sakrio, ali je pronađen tokom uviđaja.

Porodice Dejan i Nebojše pre nekoliko decenija su se odselila iz Lopužnja u novopazarsko naselje Postenje gde su se skućili veoma blizu jedni drugih.

Njihove komšije pričale su nakon zločina da su odnosi među njima bili duže vreme narušeni, a da su njih dvojica preke naravi.

 

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!