BELIVUK PIŠTOLJEM UBIO MIHAJLOVIĆA, TELO SPALILI? Vođa zloglasne grupe osumnjičen da je direktan izvršilac likvidacije mladića iz Resnika

E. H.

08. 02. 2022. u 21:49

JEDAN od vođa kriminalne grupe, Veljko Belivuk, osumnjičen je da je početkom aprila 2019. godine iz pištolja ubio Gorana Mihajlovića (22) iz Resnika. Posle zločina, kako je utvrđeno u toku predistrage, telo je prebačeno u jednu vikendicu blizu Surduka, gde je spaljeno na lomači napravljenoj od automobilskih guma.

БЕЛИВУК ПИШТОЉЕМ УБИО МИХАЈЛОВИЋА, ТЕЛО СПАЛИЛИ? Вођа злогласне групе осумњичен да је директан извршилац ликвидације младића из Ресника

FOTO: Ata images

Prema nezvaničnim informacijama, policija je pronašla materijalne tragove koji upućuju na to da su u ovom objektu u blizini Dunava uklanjani dokazi o ovom zločinu.

Za likvidaciju mladića iz Resnika pored Belivuka osumnjičeni su i Marko Miljković, Vlade Draganić, Miloš Budimir i Nikola Spasojević. Tokom predistrage, kako saznajemo, utvrđeno je da je Mihajlović, koji je imao kontakte sa Miljkovićem, namamljen i otet u Novom Beogradu. Odatle je prebačen u "kuću smrti" u Ritopeku.

- Došli smo do saznanja da su Mihajloviću pretili i naterali ga da im oda svoju šifru na zaštićenoj aplikaciji "Skaj" - navodi izvor "Novosti". - Iskoristili su njega da dođu do droge čija je vrednost oko 250.000 evra, a onda, kako se sumnja, Belivuk je izvadio pištolj i pucao mu u glavu.

Telo je sutradan kamionom prebačeno u vikendicu kod Surduka. Prethodno je Belivuk rekao Spasojeviću, kako se navodi u zahtevu za sprovođenje istrage, da kupi odela, nabavi alate, ali i naftu, kako bi se "otarasili" tela. Navodno, ono što nije vatra uništila, Miljković i Belivuk su čekićem usitnili i stavili u jedan džak. Navodno je Spasojević Mihajlovićeve ostatke bacio sa Pupinovog mosta u Dunav.

Pre dva dana u Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušani su osumnjičeni za ovo ubistvo i oni su negirali krivično delo. Tvrdili su da o tome ne znaju ništa i da je Mihajlovića ubio neko drugi.

- Prikazana su im i fotografije koje su skinute sa "Skaja", a na kojima se vidi Mihajlović koga drže zatočenog u kući u Ritopeku - objašnjava naš sagovornik. - S obzirom na datum, jasno je da on tu i skončao. Sumnja se da je to prvi zločin koji je grupa počinila posle ubistva Vlastimira Miloševića. U tom trenutku oni još nisu bili nabavili industrijsku mašinu za mlevenje, pa su uz pomoć vatre hteli da uklone tragove Mihajlovićevog ubistva.

Još se istražuje koji je bio pravi motiv ubistva ovog mladića iz Resnika i zašto su odlučili da ga ubiju nešto manje od godinu dana pošto su izašli iz pritvora u kojem su bili zbog sumnje da su umešani u ubistvo Miloševića. Prema jednoj verziji, Miljković koji je imao kontakte sa njim, znao je da on održava neke veze sa ljudima bliskim "škaljarskom klanu". Smatrao je da igra dvostruku igru. Pored toga, iskoristili su ga da nabave drogu, a da ne ulože ni dinar.

OTROVALI RUČAK KOJIĆU

PREMA nezvaničnim informacijama, iste godine, 2019. posle Mihajlovića, ova kriminalna grupa usmrtila je i investitora sa Zvezdare Mirka Kojića Koju, kuma Marka Miljkovića. Postoje operativna saznanja da su Kojića usmrtili tokom zajedničkog ručka. Sipali su mu, navodno, otrov u hranu i gledali kako umire u mukama. Prikupljaju se podaci o načinu i mestu gde su se otarasili tela. Indicije kažu da su mu smrtonosni ručak spremili u Ritopeku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna