MIHAJLOVIĆA NAMAMILI PA LIKVIDIRALI? Protiv ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tužilaštvo proširilo istragu za još jedan zločin

E. H.

02. 02. 2022. u 20:55

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal (TOK) pokrenulo je istragu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Vlade Draganića, Miloša Budimira i Nikole Spasojevića zbog sumnje da su oteli i ubili Gorana Mihajlovića (22) iz Resnika. Zločin se najverovatnije dogodio 1. aprila 2019. godine u kući smrti u Ritopeku, a sumnja se da su direktni izvršioci ubistva Belivuk i Miljković.

МИХАЈЛОВИЋА НАМАМИЛИ ПА ЛИКВИДИРАЛИ? Против екипе Вељка Беливука и Марка Миљковића тужилаштво проширило истрагу за још један злочин

Goran Mihajlović i zloglasna kuća u Ritopeku / Arhiva

Ubistvo Mihajlovića je jedno od prvih koje je počinila ova grupa po poznatom "receptu" - žrtvu prvo otmu, a onda je prebace u vikendicu nadomak Beograda, gde je i ubiju. Telo uklone, pa se iz tog razloga većina njihovih žrtava do danas vode kao nestali.

- Sumnjamo da je Miljković namamio Mihajlovića - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Njih dvojica su se poznavala. Miljković je ubedio Belivuka da mladić iz Resnika radi za "škaljarce" i onda su odlučili da ga namame i ubiju.

Oko nestanka Mihajlovića pominju se i druga imena. Pre svih Filip Golubović (sudi mu se za pripadnost ekipi Belivuka i Miljkovića i da je od inspektora SBPOK Božidara Stolića "kupovao" informacije iz istrage), zatim izvesni Šuntić i Nuždić...

Postojale su informacije da je Mihajlović poslednji put viđen upravo sa Golubovićem. Sanja Mihajlović, Goranova majka, posle slabe policijske istrage na samom početku, sama je krenula u potragu za prvencem. O svojim saznanjima govorila je za "Novosti":

- Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji.

Noć uoči nestanka Goran je bio veoma nervozan. Prethodno je bio na žurki kod Šuntića. Ujutru je izašao i telefon mu je bio dostupan do 16.30. Od tog trenutka, kao da je u zemlju propao. Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu, na parkingu zgrade, u kojoj je živeo Darko Elez.

- Interesantno, ali u toj zgradi je tada živela i sestra Filipa Golubovića - navodi naš izvor. - U autu smo pronašli pištolj, kao i pasoš i ličnu kartu na ime Gorana Mihajlovića. Sa okolnih zgrada uzeti su snimci nadzornih kamera.

Kamere iz Resnika "uhvatile" su njegov susret sa Šuntićem na parkingu kod jednog supermarketa, kao i njegov ulazak u vozilo "smart", kojim je ovaj došao. Posle izvesnog vremena, kamera je zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava Mihajlovićevo vozilo i odvozi ga. Do tog trenutka je bio aktivan i njegov telefon.

Prema Sanjinim rečima, Šuntić je kasnije njima rekao da je Gorana ostavio na Buvljaku u Novom Beogradu i da ga otada više nije video. Postoje indicije da su ga tu preuzeli Miljković, Budimir i Spasojević i prebacili u kuću smrti u Ritopeku odakle nije izašao živ.

FOTOGRAFIJE

PREMA nezvaničnim informacijama, tokom istrage ubistva Gorana Mihajlovića, sa platforme "Skaj" skinute su i fotografije ovog mladića. On je fotografisan u kući u Ritopeku, i to u trenucima dok je bio živ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave