NEZAPAMĆENI ZLOČIN: Starica iz Golupca ugušila komšinicu, otkriven mogući motiv

D. N.

21. 12. 2021. u 20:41

POLICIJA je uhapsila D. S. (72) iz sela Kudreš u okolini Golupca, zbog sumnje da je 13. decembra ove godine ubila svoju komšinicu Dragicu Mihajlović (77). Kako je saopšteno iz Policijske uprave Požarevac, sumnja se da je D. S. tog dana došla u kuću sada pokojne Dragice, stezala je za vrat i ugušila.

НЕЗАПАМЋЕНИ ЗЛОЧИН: Старица из Голупца угушила комшиницу, откривен могући мотив

Foto: D.N.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Požarevcu. Prema nezvaničnim informacijama, telo ubijene žene nađeno je u krevetu 16. decembra. U prvi mah pretpostavljalo se da je reč o prirodnoj smrti, ali je dežurni tužilac naložio obdukciju, kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti i da su Mihajlovićevoj slomljeni grlena i podgrlena kost i jedno rebro. Ubrzo nakon tog uhapšena je njena prva komšinica D. S., zbog sumnje da je izvršila ubistvo.

Prema pričama meštana, pokojnica ima dva sina, ali je živela sama, jer joj deca rade u inostranstvu. Zbog toga se svakodnevno družila sa osumnjičenom, koja je, takođe, živela sama. Osumnjičena je pokojnoj Dragici često pomagala, jer je ona operisala kuk i teško se kretala, uz pomoć štapa.

Zasada nije poznat motiv ovog ubistva, ali neki u selu sumnjaju i na koristoljublje, jer je pokojnica imala deviznu penziju. U nastavku rasvetljavanja ovog slučaja sledi saslušnje osumnjičene i odlučivanje o određenju pritvora i pokretanju istrage.

TRAGOVI OSUMNjIČENE POD NOKTIMA

KADA je ustanovljeno da je reč o nasilnoj smrti, policija je počela da se raspituje, a osumnjičena D. S. je navodno čak i pomagala istražiteljima. Sumnja se da je ona rekla da su baku napala, opljačkala i ubila četvorica meštana. Međutim, kako saznajemo, posle završenih veštačenja, navodno su pod noktima pokojne Dragice pronađeni DNK tragovi D. S., pa je ona uhapšena i u sredu će biti saslušana pred Višim tužilaštvom u Požarevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a