HAPŠENJE U OKOLINI VELIKE PLANE: Pronađena ilegalna štamparija za falsifikovanje dokumenata

D.N.

16. 09. 2021. u 12:41

PRIPADNICI kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu otkrili su u okolini Velike Plane ilegalnu štampariju i uhapsili P. S. (57) iz Velike Plane zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

ХАПШЕЊЕ У ОКОЛИНИ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ: Пронађена илегална штампарија за фалсификовање докумената

FOTO Policijska uprava Smederevo

Na osnovu operativnih saznanja da P. S. izrađuje i prodaje falsifikovane potvrde o rezultatima testiranja na kovid, inspektori su u pretresu njegove kuće pronašli opremu za štampanje kojom je, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta visokog kvaliteta sa reljefnim žigovima i hologramima.

Osim opreme, nađeno je i više blanko i popunjenih potvrda Instituta za javno zdravlje, austrijskih potvrda o vakcinaciji, diploma srednjih škola, stranih saobraćajnih dozvola, licenci za obavljanje poslova električnih instalacija i tehničara za računarske mreže, kao i sertifikata o položenom kursu nemačkog jezika.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani. Policijski službenici nastavljaju rad na ovom slučaju kako bi identifikovali osobe kojima je P. S, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)