POGREŠAN ČOVEK U ZATVORU? Da li novi snimak tuče u Aleksincu rasvetljava dilemu ko zadaje smrtonosan udarac Aleksi Stojmenoviću

J. ĆOSIN

08. 07. 2021. u 21:32

SNIMAK tuče u aleksinačkom restoranu, u kojoj je sredinom maja nastradao Aleksa Stojmenović (25), a koji je nedavno osvanuo na društvenim mrežama, okupio je u četvrtak na desetine građana, porodicu i prijatelje uhapšenog i okrivljenog za ovaj događaj Ognjena P. (18) ispred zgrade suda u Nišu.

ПОГРЕШАН ЧОВЕК У ЗАТВОРУ? Да ли нови снимак туче у Алексинцу расветљава дилему ко задаје смртоносан ударац Алекси Стојменовићу

Foto: Novosti

Oni su želeli da iskažu nezadovoljstvo, jer se, kako tvrde, na snimku vidi da je krivac za smrtonosni udarac neko sasvim drugi.

Jer, kako tvrde, jasno se vidi da Ognjen, koji je već gotovo dva meseca u pritvoru, nije zadao udarac Aleksi, već je to, po njima, uradio neko drugi.

- Na snimku se jasno vidi da najpre B. Č. prilazi i vuče za uvo D. I. (17) i inicira početak tuče. Tada prilazi M. S. kako bez njega ne bi prošla nijedna rasprava. Ognjen P. sve vreme posmatra tuču i nema kontakt sa Aleksom, koji je nekoliko trenutaka kasnije utrčao i navodno zadao više udaraca u glavu D. J. (17). Zatim ga D. M. povlači nazad, dok Ognjen zamahuje, ali, promašuje Aleksu. Tada neko staje između njih, Ognjen se povlači nazad, a u tom trenutku na snimku se vidi da neko zadaje Aleksi udarac. U trenutku kada mladić pada od zadobijenog udarca, Ognjen stoji barem dva metra dalje. Tada N. N. lice nekim predmetom, koje se vidi na snimku, zadaje udarac Aleksi. Mnogi su videli N. N. lice, ali ćute - smatraju i objašnjavaju okupljeni građani.

U majicama sa natpisima "Radite posao pošteno, nađite ubicu" i "Oslobodite Ognjena", kao i transparentima "Nađite pravog ubicu", porodica i prijatelji uhapšenog srednjoškolca zadržali su se oko sat vremena da mirnim protestom ukažu da je "pogrešn čovek iza rešetaka, dok je ubica na slobodi".

- Više od 50 dana je u pritvoru, rekao bih ni kriv ni dužan. Ovo je spontana reakcija, apel, a ne pritisak na tužilaštvo da radi svoj posao kako treba. On je sigurno nevin, samo je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Imamo i video-snimak sa tog događaja, koji kruži društvenim mrežama, na kojem se vidi da on nije zadao taj udarac, da je preminulog neko sa leđa udario flašom, i taj se sad krije. Ognjen nije bio u blizini - kaže Đorđević i dodaje da je bezazlena rasprava prerasla u masovnu tuču, koja se tragično završila.

UHAPŠENA I VLASNICA RESTORANA

KAKO smo već pisali, nakon tuče u jednom od aleksinačkih lokala u kojoj je zadobio teške povrede glave, Stojmenović je preminuo u niškom Kliničkom centru. Nekoliko dana nakon toga, uhapšena su trojica mladića od kojih se Ognjen P. sumnjiči da je izvršilac krivičnog dela, a nakon toga je uhapšena i vlasnica restorana zbog sumnje da je sakrila digitalni rekorder za video-nadzor i tako ometala istragu.

Policija je zatim uhapsila i dvojicu tinejdžera za koje se sumnja da su učestvovala u tuči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)