BRAĆA SE SUKOBILA ZBOG TARTUFA: Podignuta optužnica zbog ubistva Predraga i Stanislava Jeličića iz Futoga

S. KOSTIĆ

16. 06. 2021. u 20:36

VIŠE javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Dejana Erića (39) iz Jarka zbog sumnje da je počinio ubistvo, kao i zbog nedozovoljenog posedovanja oružja.

БРАЋА СЕ СУКОБИЛА ЗБОГ ТАРТУФА: Подигнута оптужница због убиства Предрага и Станислава Јеличића из Футога

Mesto gde se dogodio krvavi obračun

Optužnicu koja je podignuta protiv njegovog brata Nebojše Erića (37), Viši sud je vratio u tužilaštvo na dopunu, potvrđeno je "Novostima" u ovom sudu, uz napomenu da još uvek razmatraju akt podnet protiv Dejana.

Braća Erić su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Predraga Jeličića (43) i njegovog rođenog brata Stanislava (37) iz Futoga. Sve se dogodilo 6. decembra 2020. u šumi u potesu sela Jarak, kod Sremske Mitrovice. Erići su se tog jutra sreli u šumi sa Jeličićima, gde je već bilo nekoliko grupica ljudi, koji su došli u lov na tartufe. Prema nalazima iz istrage, prvo su se posvađali, da bi svađa eskalirala u tuču.

- Jeličići, koji su u tom trenutku imali kopalice, nasrnuli su na Eriće, a onda je Dejan ispalio nekoliko hitaca u jednog brata, a Nebojša u drugog - navodi naš izvor iz istrage, dodajući da je Dejan u policiji hteo da zaštiti brata, pa je rekao da je on pucao u obojicu. - Međutim, nalazom "parafinske rukavice" pronađene su barutne čestice i kod njega, što je bilo dovoljno za podizanje optužnice.

I posle šest meseci od ove tragedije, čiji je povod, najverovatnije borba za teritoriju, policijske patrole i dalje obilaze poznate lokacije na kojima se odvija lov na tartufe. To je i razlog što na području Sremskog okruga, od tada nije zabeležen nijedan incident među tragačima na "zlatne gljive".

Iako je često dolazilo do sukoba i borbe za tržište, ovo je prvo ubistvo u Srbiji, zbog lova na tartufe. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima, bili su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na tom terenu.

"PODZEMNO BLAGO" VREDNO I DO 150 EVRA

TARTUFI ili kako ih još zovu "podzemno blago" mogu se naći na mnogo lokacija u Srbiji. Crni tartufi se prodaju od 50 do 150 evra po kilogramu, dok su beli mnogo skuplji i oni mogu da dostignu cenu i do nekoliko hiljada evra. Uglavnom rastu po šumama, u neposrednoj blizini reka, a kapitalni primerci mogu se naći na Fruškoj gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)