MARIJA LUKIĆ ZA "NOVOSTI" POSLE JUTKINOG IZLASKA IZ ZATVORA: Ne bi oprostila društvu ako se ne osudi ovakvo ponašanje

S. BABOVIĆ

23. 04. 2021. u 10:30

MILUTIN Jeličić Jutka pušten je danas na slobodu nakon što je izdržao tromesečnu zatvorsku kaznu. Tom prilikom za "Novosti" je govorila Marija Lukić.

МАРИЈА ЛУКИЋ ЗА НОВОСТИ ПОСЛЕ ЈУТКИНОГ ИЗЛАСКА ИЗ ЗАТВОРА: Не би опростила друштву ако се не осуди овакво понашање

Foto: S. B.

- NISAM bila euforična kada je odlazio u zatvor, sada nisam utučena kada je tu odlsužio zatvorsku kaznu- kaže u prvoj rekaciji za “Novosti” Marija Lukić, oštećena u slučaju koji se protiv bivšeg čelnika opštine Brus Milutina Jeličića vodio pred Osnovnim sudom u Kruševcu i koji je danas napustio zatvor u Ćuriji posle tri meseca beuzuslovnog boravka.

Jeličić se, da posetimo, našao iza zatvorskih rešetaka 25. januara, zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje po presudi donetoj 10. avgusta, 2020. godine, a koja je potvrđena nakon žalbenog posutpka pred Višim sudom u Kruševcu u novembru iste godine.

Marija Lukić se nada da društvo neće ablirati Jeličića i neće u budućnosti stimulisati takve pojave.

- Nadam se da Jeličić neće biti više na nekoj funkciji, u prilici i poziciji da se ponaša kao što je to ranije činio-kaže za “Novosti” Marija Lukić, danas predsednica Fondacije koja pomaže ugroženim ženama.

ZAŠTO JE U STVARI BIO U ZATVORU JUTKA

Jutka nije osuđen zbog slanja SMS poruka, odnosno krivičnog dela polno uznemiravanje prema svojoj bivšoj saradnici. Iza rešetaka je bio zbog težeg krivičnog dela, nedozvoljene polne radnje.

Da se „slučaj Jutka“ privodi kraju bilo je definitivno jasno 28. decembra, 2020. godine, kada je Osnovni sud u Brusu, kao mesno nadležan odbacio kao neosnovanu Jutkinu molbu za odlaganjem odlaska iza rešetaka, zbog, kako je naveo, zdravstvenih razloga. I Viši sud u Kruševcu je bio istog mišljenja i svoju odluku prosledio bruskom sudu 21. januara ove godine. Jutka, koji je sada opozicioni odbornik GG „Za moderan Brus“ sudilo se pred Osnovnim sudom u Brusu i Osnovnim sudom u Kruševcu.

MUP je podneo, da podsetimo, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv Jutke u kojoj je bilo obuhvaćeno 7 žena, dok je tužilaštvo je pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić istog leta. Suđenje pred Osnovnim sudom u Brusu preseljeno je u Kruševac odlukom Vrhovnog kasacionog suda nakon brojnih kontraverzi koje su pratile proces.

I suđenje u Kruševcu obeležili su brojni pokušaji odlaganja, izostajanja sa suđenja, ali i okupljanja nevladinih organizacija koje su podržavale Mariju Lukić s jedne, i okupljanja Jutkinih pristalica, pre svega zaposlenih u opštini. Jeličić je sve vreme pričao da je nevin.

- Ništa nije tačno kako se navodi u optužnom predlogu- rekao je između ostalog Milutin Jeličić, prilikom iznošenja završnih reči.

- To je još jedno političko pakovanje.

STAŽ

Milutin Jeličić-Jutka poražen je kao nosilac liste GG “Za moderan Brus” na lokalnim izborima prošlog juna posle skoro 20 godina provedenih na vlasti i sada je među opozicionim odbornicima u parlamentu. Prvo je kao lider tadašnjeg Opštinskog odbora Nove Srbije vodio Brus sa mesta predsednika u dva mandata, do 2008. godine, potom je bio u dva navrata narodni poslanik (2003-2006. i 2008-2012), pa je ponovo postao predsednik opštine 2015. godine. Tu funkciju je obavljao sve do juna 2019.godine,kada je pod pritiskom SNS-a podneo stavku. Na kraju,pokušao je da se dogovori sa SRS, ali je i to propalo.Formirao je Grupu građana, ali je na izborima osvojio samo 7 mandata, dok je SNS osvojio 16, tri SPS, dva mandata - GG Za Brus i jedan mandat je osvojio PUPS.

Marija Lukić, čiji je iskaz sud prihvatio kao verodostojan, ispričala je da se trudila da ne ostane sama sa Jeličićem.

-A on je na sve načine pokušavao da me ljubi, grli, stavljao mi je ruku na nogu, na butinu, zavlačio ruku ispod suknje, svaki put sam pokušavala da se odbranim, u prepisci sam mu jasno stavljala do znanja da ne želim da budem s njim- iznela je Marija Lukić na suđenju.

-Sve sam svima oprostila, ali ne bi oprostila društvu ako se ne osudi ovakvo ponašanje. Nije ovo bilo samo suđenje za mene, već traženje pravde za sve ćerke, sestre, majke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)