POGLEDAJTE KAKO SADA IZGLEDA UROŠ BLAŽIĆ: Masovni ubica sa lisicama na rukama i pancirom na grudima (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

23. 05. 2024. u 11:17

PRED Višim sudom u Smederevu danas će se, prvi put, na pripremnom ročištu izjasniti o krivici Uroš Blažić, okrivljen za devetostruko ubistvo i ranjavanje trinaestoro ljudi u Malom Orašju i Duboni.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО САДА ИЗГЛЕДА УРОШ БЛАЖИЋ: Масовни убица са лисицама на рукама и панциром на грудима (ФОТО)

Foto: N. Živanović

Optuženi Uroš Blažić morao je da bude zaštićen u sudnici, izbio je opšti haos nakon što su roditelji ubijene dece skočili na njega najverovatnije sa namerom da se fizički obračunaju.

Kako je za "Novosti" ispričala Zorica Panić, majka ubijenog Milana i Kristine Panić, svi oštećeni su nasrnuli na Blažića, a policija je okrivljene odmah izvukla i sudnice.

Podsetimo, Uroš Blažić se optužnicom koju je podiglo nadležno Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti da je 4. maja 2023. u večernjim satima počinio krivično delo teško ubistvo za koje mu preti kazna do 20 godina zatvora. Blažiću takva kazna sleduje, jer u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu, pa shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Optužnicom je obuhvaćen i njegov otac Radiša Blažić koji se tereti da je od 2021. u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, neovlašćeno nabavljao i držao veću količinu oružja, municije i bombi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)