DOBIO DVE DECENIJE ROBIJE: Prvostepena presuda Marku P. za ubistvo maćehe i pokušaj ubistva oca

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 01. 2024. u 14:03

STRAVIČAN zločin u paraćinskom selu Trešnjevica, kada je razjareni mladić Marko P. ubio svoju maćehu Marinu M. (49), a zatim pokušao da u bije svog oca Miloša P. (58) uz podršku rođene sestre, dobio je svoj sudski epilog.

ДОБИО ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ РОБИЈЕ: Првостепена пресуда Марку П. за убиство маћехе и покушај убиства оца

Foto: Z. Gligorijević

Pred Višim sudom u Jagodini Marko je provostepeno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od dvadeset godina, dok je njegovoj sestri, koja mu je pomagala u krivičnom delu, izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa jer su veštaci utvrdili da boluje od šizofrenije.

Ovo je „Novostima“ potvrdio Dragan Janićijević, predsednik Višeg suda u Jagodini, koji je dodao da je  Više javno tužilaštvo uložilo žalbu na sudsku odluku budući da je zahtevalo za osumnjičenog doživotnu zatvorsku kaznu.

Podsetimo, Marko je 5. februara prošle godine napao nožem i zverski izbo očevu dugogodišnju emotivnu partnerku Marinu, koja je živela u svojoj kući. Nakon što je nju preklao i ispreturao i uništio stvari u tom delu kuće, u svom porodičnom domu, udaljenom oko 500 metara, napao je nožem i metalnom polugom i svog rođenog oca. Sestra mu je pomagala tako što je sprečavala oca da izađe, pa je osumnjičena za sučesništvo.

Foto: Z. Rašić

 

Srećom, iako izboden mnogo puta, otac je uspeo da pobegne i zatraži pomoć, a sin je pobegao.

Ujutru se sam javio policiji u Paraćinu i priznao da je ubio maćehu i pokušao da ubije oca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)