TUŽILAŠTVO TRAŽI VP DOM: Novo suđenje bivšem učeniku koji je izmakao stolicu profesorki u Tehničkoj školi u Trsteniku (FOTO/VIDEO)

S. BABOVIĆ

23. 11. 2023. u 17:05

SUĐENjE N.Ž. (18), sada već bivšem učeniku Tehničke škole u Trsteniku, koji je pre godinu dana izmakao stolicu profesorki na času, ponavlja se pred Višim sudom u Kruševcu, saznaju „Novosti“.

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ВП ДОМ: Ново суђење бившем ученику који је измакао столицу професорки у Техничкој школи у Трстенику (ФОТО/ВИДЕО)

Foto:S.Babović

Novi postupak,koji je bio zakazan za danas, međutim, nije dobio svoj epilog, jer se N.Ž, nije pojavio u sudnici. Prema saznanjima „Novosti“, Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je prethodnu odluku niže sudske instance, po kojoj je N.Ž. dobio izrečenu meru pojačanog nadzora organa starateljstva zbog krivičnih dela zlostavljanje i mučenje, ali i šumska krađa u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo se žalilo, jer je tražilo da vinovnik incidenta u kome je oštećena bila profesorka Marija Stevanović, bude poslat u Vaspitno - popravni dom, odnosno da mu se izreknu krivične sankcije. Tzv.pripremni postupak,u kome je isključena javnost, po Zakonu o maloletnim učionicima krivičnih dela, vraćen je na ponovo odlučivanje.

- Otac N.Ž. je obavestio pisanim putem sud da sin odustvuje zbog medicinskih razloga -  navodi izvor „Novosti“. - Očekuje se nastavak postupka sredinom decembra.

Ceo incident u učionici snimala su dva učenika, a snimak na kome se vidi kako profesorka pada na pod, a čuje kako se đaci smeju, osvanuo je na društvenim mrežama.  I.K.(16) je dobio meru pojačanog nadzora organa starateljstva pred Višim sudom u Kruševcu, dok je istu meru dobio i M.M.(18), ali pred Osnovnim sudom u Trsteniku, gde je još u maju i sklopio sporazum o priznanju krivice.

Godinu dana posle nasilja, žrtva, Marija Stevanović, posvedočila je u ispovesti „Novostima“ da svakoga dana daje sve od sebe, ali da ništa nije kao pre incidenta.

- Meni je od početka, kada se sve desilo, samo bila želja da se što pre oporavim, vratim među đake, kao i da se to više nikada ne ponovi ni u jednoj učionici u Srbiji, da svi budu zaštićeni - ispričala je „Novostima“ napadnuta profesorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev