OTIŠLA SA MUŠKARCEM U HOTEL, PA MU ZARILA NOŽ U VRAT: Nišlijki preti najmanje 11 godina, ona očajna - Nestabilna sam, potrebno mi je lečenje

Novosti online

15. 11. 2023. u 16:10

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je danas da se Anici N. (30) iz ovog grada izrekne kazna zatvora od najmanje 11 godina zbog pokušaja teškog ubistva D.R. (43). Ona je optužena da je 2. novembra prošle godine u jednom hotelu nožem na spavanju ubola u vrat muškarca sa kojim je prethodno imala seksualni odnos.

ОТИШЛА СА МУШКАРЦЕМ У ХОТЕЛ, ПА МУ ЗАРИЛА НОЖ У ВРАТ: Нишлијки прети најмање 11 година, она очајна - Нестабилна сам, потребно ми је лечење

Foto: J.Ć.

Tužilac Milena Cvetković kazala je u završnoj reči da je dokazano da je Anica izvršila teško ubistvo u pokušaju.

- Ona je oko 1.20 sati iza ponoći na podmukao način ubola u vrat oštećenog dok je spavao. Prišla mu je s leđa i nanela teške telesne povrede opasne po život. Delo nije dovršila jer je oštećeni došao do recepcije i zatražio pomoć a zatim se zaključao. Ona je sa nožem u ruci nasrtala na vrata i tom prilikom polomilila ključ. Delo je učinjeno na podmukao način jer oštećeni nije očekivao da bude napadnut, prethodno je između njih bilo sve u redu – rekla je tužilac.

Istakla je da je Aničina odbrana da je navodno bila silovana, usmerena na izbegavanje odgovornosti.

- Video snimak iz hotela pokazuje da nakon dela nije bila uznemirena a svedoci su potvrdili da se iz sobe nije čula buka što bi bilo neminovno da je silovana. Prema nalazu veštaka povrede koje su na njoj uočene verovatnije su nastale grubim seksom nego silovanjem. Zato smatramo da je kazna od najmanje 11 godina adekvatna delu – rekla je Cvetković.

Aničin branilac Miljana Domazet zatražila je da se delo prekvalifikuje u tešku telesnu povredu što bi povlačilo i blažu kaznu.

Foto: J. Ć.

Hotel u kom se desio pokušaj ubistva

 

Već prethodnu noć proveli zajedno

- Ona nije imala ni motiv ni nameru da oštećenog liši života, upoznali su se dan ranije u kladionici, jednu noć su proveli zajedno bez problema a do incidenta je došlo druge noći. To je potvrdio i oštećeni koji je kazao da je sve vreme bila fenomenalna. Smatram da je veštačenje manjkavo te da bi optuženu trebalo da ponovo pregleda neuropsihijatar jer je nakon dela pokazivala neracionalno ponašanje. Iz sobe je izašla bosa i bez pantalona, a izjavila je što je potvrdio i oštećeni, da je uzela lekove za smirenje i alkohol. Prilikom izricanja kazne treba uzeti u obzir da je ona neosuđivana za dela sa elementima nasilja, da je mlađa osoba i majka dve maloletne devojčice. Odrasla je bez oca, nije se slagala sa očuhom, jedno vreme se bavila i prostitucijom pa je jasno zbog čega nije odmah prijavila silovanje. Ona jeste dolazila do vrata sobe ali samo da bi proverila kako je oštećeni a ne da bi ga ponovo napala. Delo je učinila neplanirano i u afektu. Zato tražimo da se delo prekvalifikuje, da joj se izrekne blaža kazna i ukine pritvor – rekla je advokat.

Anica je takođe iskoristila svoju priliku da se poslednji put obrati sudu a to je učinila plačući.

Nisam nasilnica, nisam htela da ga ubijem

- Dragiša nije spavao kada sam ga ubola, to ne mogu da prihvatim. On je svojim ponašanjem u meni izazvao ono najgore. Nisam nasilnica, nisam htela da ga ubijem. Nisam znala ni gde sam ga ubola sve dok mi nije stigao izveštaj u pritvor. To što je on na svoj zahtev drugi dan izašao iz bolnice govori da ipak nije bio tako teško povređen – rekla je kroz suze optužena.

Priznala je da je, kako je kazala, pogrešila te da se mnogo kaje.

- Ne postoji opravdanje za tu grešku. prvenstveno zbog moje dece i porodice. Bog može da mi oprosti a ja sama sebi ne mogu. Kaznite me za delo koje sam počinila a ne za ono koje nisam. Nisam silovana ali je to bio grub seks na koji nisam pristala. Ne vraćajte me u pritvor, ne mogu da gledam dete preko stakla. Nestabilna sam, potrebno mi je lečenje – molila je Anica.

Gledajući snimke nastale nakon zločina na kojima se vidi kako drži nož, briše ga od krvi i stavlja ga za pojas ona je plačući govorila da ne može da poveruje da vidi sebe, te da je sve ono što se vidi na snimku „prestrašno“.

Sudija Mirko Drašković zakazao je izricanje presude za 22. novembar.

(Telegraf)

BONUS VIDEO - DVE ŽENE UPUCANE ZA DVA SATA: Načelnica Hitne o prizoru koji su zatekli na mestu zločina u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)