PRETIO JE DA ĆE MI UBITI PORODICU: Okrivljeni za ubistvo Dražena Delevića u Ugrinovcima ispričao razloge zločina (FOTO)

S. J. M.

09. 11. 2023. u 18:50

NISAM pucao u Dražena zbog para, jer nisam mogao da mu oprostim što mi duguje, kako to piše u optužnici, već što mi je pretio da će mi polomiti i ruke i noge i da će mi ubiti porodicu, jer više nisam hteo da radim za njega.

ПРЕТИО ЈЕ ДА ЋЕ МИ УБИТИ ПОРОДИЦУ: Окривљени за убиство Дражена Делевића у Угриновцима испричао разлоге злочина (ФОТО)

Foto: Z.U.

Ovo je na današnjem suđenju za ubistvo Dražena Delevića (33) 7. decembra 2022. godine u Ugrinovcima, u Višem sudu u Beogradu rekao okrivljeni Bojan Tatomirovu (24). On je negirao izvršenje krivičnog dela na način kako je to navedeno u optužnici.

Tatomirov je kazao da je za Dražena radio na prevozu migranata i da je odradio dve - tri ture sa njim i to kao "čistač" vozeći ispred da javi ako ima policije. Za to mu je plaćao 1.500 evra. Naveo je da je pristao, iako je znao da je to nelegalno, jer su mu trebale pare, na poslu je dobio otkaz, a imao je kredit i trebao da plati kiriju oko 100 evra mesečno.

- Mesec dana pre Dražen je počeo da mi preti, jer sam ja odbijao te poslove za njega. Tog dana me je nazvao i rekao "možeš li da prebaciš jedan paket klijentu", a ja sam odgovorio da neću više da radim. On je rekao: "Polomiću ti ruke i noge, pa ćeš raditi". Uplašio sam se. Te sam pretnje ozbiljno shvatao. Tad sam popio viski i popušio marihuanu da se opustim. Ja nisam koristio drogu i tu marihuanu sam imao, jer mi je Dražen mesec dana ranije dao i bilo je da se naprave dva džointa. Pola sata posle tog poziva Dražen i Daka, koji je radio za njega prevoz migranata i droge, došli su ispred moje kuće u Ugrinovcima. Zvali su me da uđem u kola da me vodi negde i da mi da pare, ali ja sam se vratio u dvorište, misleći da će otići. Nisam hteo da uđem, jer sam znao da će me povrediti. Dražen me opet zvao da dođem do njega, a Daka je prošao pored mene, ušao u moju kući i ostavio nešto, mislim marihuanu, jer je Dražen verovatno mislio da će da me natera da je odnesem klijentu. Na pretresu kuće sam video da je to ostavio.

Tatomirov kaže da je Dražen tada izašao iz auta sa rukom u džepu gornjeg dela trenerke i da je vadio ruku i krenuo prema njemu.

BIO U STRAHU I AFEKTU

PSIHIJATAR Svetislav Mišković, koji je veštačio Bojana Tatomirova, rekao je da je kod njega postojala velika količina stresa i straha, koji su doveli do bitno smanjene uračunljivosti prilikom izvršenja krivičnog dela.

- Uz korišćenje marihuane sposobnost da shvati delo bila je bitno smanjena. On je bio u afektu - rekao je Mišković. - Posle ubistva se udaljio, ali kada je shvatio šta je uradio obavestio je policiju. Kod njega je prilikom pregleda evidentirana i anksioznost, to je iracionalni strah, ali je imao i realan strah, zbog upućenih pretnji i provokacija od strane oštećenog. To je bio kontinuirani stres, koji je doveo do nagomilavanja svih negativnih osećanja, a pre svega straha za živote bliskih osoba. 

- Mislio sam da ima pištolj i tada sam pucao. Nisam znao kako se rukuje oružjem, repetirao sam pištolj, digao ruku, zažmurio i pucao - rekao je Tatomirov. - Imao sam veliki strah od njega, jer je radio svašta i svašta mi je pričao. Nisam mu tad video pištolj, ali znao sam da ga je uvek nosio. Ranije mi ga je pokazivao, hvalio se kako ga ima i kako je opasan. Ja nisam iz kriminalne priče. Uvek sam radio pošteno. Imao sam tada 23 godine i četiri, pet godina radnog staža. On je došao ispred moje kuće, nisam ga ja zvao - rekao je optuženi.

On je naveo da taj pištolj iz kojeg je pucao u Dražena nije njegov, već mu ga je Dražen dao mesec i po dana ranije da ga čuva, jer će mu zatrebati.

Foto: Facebook

Ubijeni Dražen Delević

Tatomirov je kazao da nije Delevića prijavio policiji za pretnje, jer je on govorio da radi sa policijom, pa se plašio da će da naiđe na njegove policajce. Kaže da je hteo i da se odseli iz Ugrinovaca, ali se bojao za porodicu koja živi u drugom gradu, jer je Dražen znao na kojoj su adresi i već je išao tamo.

U sudu je danas svedočila i Nada Ognjanov, hraniteljka, koja je odgajila Bojana Tatomirova od desete godine. Kazala je da su imali odnos kao majka i sin i da je ostao kod njih i posle napunjenih 18 godina. 

SAUČEŠĆE, ODŠTETA I ZATVOR

BOJAN Tatomirov na početku suđenja je rekao da bi da izjavi saučešće porodici Delević, ako je to moguće, na šta je majka ubijenog Dražena Danica odgovorila da nije i rasplakala se. Porodica oštećenog je istakla zahtev za imovinsku zahtev u visini od po četiri miliona dinara za svakog člana, majku oca, sestru i brata.

Draženova majka je rekla da je on u Beogradu živeo sa verenicom od jula prošle godine i da im je rekao da radi u rentakaru. Odgovarajući na pitanja suda kazala je da se protiv Dražena u Crnoj Gori vodio krivični postupak, jer je vozio kombi u kojem je pronađena droga, ali je Apelacija poništila presudu i naložila novo suđenje. Kazala je i da je u Srbiji bio osuđen na godinu i po dana zatvora, jer je sa nekom devojkom iz Bosne opljačkao menjačnicu i da je tu kaznu odležao. Detalje ne zna, jer se tada naljutila na njega.

Kazala je i da okrivljeni može da priča šta hoće, jer njen Dražen sada ne može da se brani i rasplakala se.

- On je bio dobro dete, dobar učenik. Nikada ništa nije ukrao, načionio neku štetu ili lagao. Ja ne znam šta se ovo desilo i šta su mu učinili - kazala je Nada. - On je pre tri godine otišao da radi u perionici kamiona kod našeg prijatelja u Ugrinovce. Onda je prešao da radi kao zavarivač, što je i završio, u jednoj firmi u Batajnici. Dolazio je kod nas često, stalno smo se čuli telefonom. Onda u oktobru i novembru prošle godine nekako je počeo da izbegava kontakte sa nama. Primetila sam da nešto nije u redu i predložila mu da se vrati kući, ali je on rekao da neće, jer će tamo teško naći posao. Sve nam je to bilo čudno i činilo nam se da on hoće da prekine svaki kontakt sa nama. Tako smo to tumačili.

Nada je kazala da su bili u šoku kad su čuli šta se desilo i kada ga je posle svega posetila prvi put u pritvoru, Bojan joj se izvinjavao i reko: "Teta Nado, ja sam morao to da uradim, jer su pretili da će vas povrediti".

- Rekli su mu da će ga staviti u auto i da će gledati kako nas ubijaju - kazala je hraniteljka, navodeći da joj ranije nije govorio da mu neko preti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave