ALEKSIN DNK NA TORBI SA AUTOMATSKOM PUŠKOM: Veštačenje poredilo tragove

S. J. M.

27. 10. 2023. u 13:19

NA suđenju Beograđaninu Aleksi Jankoviću, kojem se u Višem sudu u Beogradu sudi za nedozvoljeno nošenje automatske puške, svedočila je veštak iz Centra za genetiku Bojana Panić, koja je kazala da je njegov DNK profil nađen na ručkama torbe, i džaku koji je bio unutra u kojem se inače nalazila puška.

АЛЕКСИН ДНК НА ТОРБИ СА АУТОМАТСКОМ ПУШКОМ: Вештачење поредило трагове

Foto: UP

Ona je odgovarajući na pitanja branioca kazala da su DNK tragovi poređeni sa DNK profilom Alekse Jankovića, koje im je dostavio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku i da se ne može utvrditi da li je primarni ili sekundarni transfer.

Odbrana je tražila izdvajanje iz spisa predmeta ovog veštačenja, jer je dokaze dostavio NCKF, koji su jedno od deset delova Uprave kriminalističke policije, pa kažu da je isti organ policija vršila pretres auta i stana i onda veštačila.

Tužilac je bio protiv, jer Zakon tačno propisuje kako se čuvaju tragovi i koja je ustanova relevantna za to, a NCKF je organ koji raspolaže registrom DNK i oni su Jankovićev profil dostavili po propisima na veštačenje, koje je bez dileme zakonito.

Odbrana inače tvrdi da je Jankovićev DNK ostao na torbi, jer je izneo iz taksija kada mu je policijaca, koji ih je zaustavio u redovnoj kontroli na Novom Beogradu, rekao da to uradi i da je otvori da vidi šta ima unutra. Janković tvrdi da je torba bila na zadnjem sedištu, kada je ušao u taksi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)