DANAS POČINJE SUĐENJE RODITELJIMA DEČAKA KOJI JE POČINIO MASAKR: 27 članova porodica ubijenih u "Ribnikaru" tužilo Kecmanoviće

Tanjug

20. 10. 2023. u 10:12

U VIŠEM sudu u Beogradu danas bi trebalo da se održi pripremno ročište pred početak suđenja u parničnom postupku protiv roditelja dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

ДАНАС ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ РОДИТЕЉИМА ДЕЧАКА КОЈИ ЈЕ ПОЧИНИО МАСАКР: 27 чланова породица убијених у Рибникару тужило Кецмановиће

Foto: Novosti

Danas bi obe strane trebalo da iznesu dokaze. Tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletnik i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha, a protiv dečakovog oca je u toku i krivični postupak koji je u fazi istrage pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio u odnosu na oca dečaka privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je 10. oktobra podiglo optužnicu protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K. K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

BONUS VIDEO: VIDEO SA MESTA UŽASA U NIŠKOJ BANjI: Dečak pronađen mrtav - policija na terenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)