SASLUŠAN I POSLEDNJI SVEDOK NA SUĐENJU ZA ELITNU PROSTITUCIJU: Završne reči 27. oktobra

J.D.Lj.

09. 10. 2023. u 14:40

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem poslednjeg svedoka u postupku okončano suđenje optuženima Mihailu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću, optuženim za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji i trgovini ljudima.

САСЛУШАН И ПОСЛЕДЊИ СВЕДОК НА СУЂЕЊУ ЗА ЕЛИТНУ ПРОСТИТУЦИЈУ: Завршне речи 27. октобра

Mihajlo Maksimović / Foto Z. Jovanović

Sledeći pretres zakazan je za 27. oktobar, kada će sve stranke u postupku izneti svoje završne reči, nakon čega sledi izricanje presude.

Pred sudom je, inače, saslušan nekadašnji momak jedne od oštećenih devojaka u postupku, koji je rekao da kad ju je upoznao, nije znao čime se ona bavi. To je saznao kasnije, kada su se zajedno preselili u Beograd i kada je na njen predlog počeo i sam da radi kod Maksimovića u firmi kao vozač. Tako ih je i vozio na razna mesta, pa i na sastanak sa klijentima. Rekao je i da su devojke dosta zarađivale, ali da je to, ipak, zavisilo od klijenata. Takođe, naglasio je da, koliko mu je poznato, ako bi neka od devojaka htela da napusti posao, da ih Maksimović nije ničim uslovljavao, niti im pretio.

Podsetimo, najpoznatiji srpski makro - Maksimović je pred sudom svojevremeno priznao da se bavio elitnom prostitucijom, ali je negirao da se bavio trgovinom ljudima, za šta je takođe optužen.

Njemu je, inače, pre dve godine ukinut kućni pritvor i on na suđenja dolazi sa slobode.

Optužnicom se Maksimović i Milenković terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata. Maksimović je organizovao profesionalno fotografisanje žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)