ADVOKATI DANAS IZNOSE ŽALBE: Sednica Apelacionog suda po presudi Zoranu Marjanoviću

Z.U.

16. 06. 2023. u 09:52

U APELACIONOM sudu u Beogradu juče je završeno sa čitanjem prvostepene presude Višeg suda, po kojoj je Zoran Marjanović kriv za ubistvo supruge Jelene, 2.aprila 2016.godine na nasipu Crvenka u Borči. Na današnjem nastavku sednice zakazane po žalbama Marjanovićeve odbrane, advokati će izneti svoje žalbe na ovakvu presudu.

АДВОКАТИ ДАНАС ИЗНОСЕ ЖАЛБЕ:  Седница Апелационог суда по пресуди Зорану Марјановићу

Foto: Igor Marinković

Sudija izvestilac, Snežana Jovanović juče je isčitala stotinak od 700 strana, na koliko je napisana presuda krivičnog veća, kojim je predsedavala sudija Jelena Škulić. Kao i prethodna tri dana, u sudnicu broj 11 Apelacionog suda, doveden je Marjanović, a u publici je juče bio i njegov sin Uroš. Na poslednjim stranicama veoma obimne presude, pored ostalog, navedeno je i zašto su od rezultata veštačenja poznatih stručnjaka uzimali samo određeni delovi, dok se za ostalo smatralo da su vrsni eksperti - pogrešili ?! U jednom delu, čak je osporen i nalaz, na žalost, sada preminulog patologa Zorana Stankovića.

- Pogrešan je zaključak da je trag načinio počinilac - demantuje se u presudi napisani nalaz profesora Stankovića, koji je svoj zaključak obrazložio i na glavom pretresu.

I iz iskaza male Jane, tada petogodišnje ćerke Zorana i Jelene, koja je bila sa njima na nasipu, čini se da je sud uzimao samo one delove, koji su mogli da "potpomognu" ovakvu presudu, dok se za ostatak navodi da je bila pod uticajem okoline, kao i da je ispitivana od strane stručnjaka - kada je od događaja prošlo dve godine i dva meseca.

GDE JE MALA JANA?

Na nekoliko mesta u obrazloženju presude, utisak je, kao da sudsko veće polemiše sa veštacima, pokušavajući da ospori nalaz. Ono što je, međutim, najupečatljivije u samoj presudi je činjenica da se ni u jednom delu ne kaže gde je mala Jana u trenutku dok njen otac, kako se tvrdi, ubija majku. Ne navodi se ni kako se i na koji način Marjanović, ako je on počinilac ubistva, oslobodio krvave odeće, ali i oružja, kojim je, navodno, ubio suprugu. Ali, sudsko veće koje ga je osudilo, sa druge strane, zamera mu što nije sam pokušao da otkrije i sazna ko mu je ubio suprugu i što je ošisao u jedan rijaliti. To pokazuje, navodi se u prvostepenoj presudi, da nije imao želju da se ubistvo rasvetli.

Posebno je kontradiktoran deo presude gde se govori o odeći Zorana Marjanovića. U jednom trenutku se nije znalo, zbog različitih svedočenja, u čemu je on bio obučen kobnog popodneva. Pominju se duga i kratka jakna, prsluk... Ovaj detalj je jako bitan, jer su stručnjaci mišljenja da je na odeći izvršioca moralo da ima tragova krvi, a na Marjanovićevoj garderobi je nije bilo.

Iako je sud u prvostepenom postupku smatrao da je trag blata na Marjanovićevim pantalonama dokaz da je bio na mestu zločina i ubio suprugu Jelenu, nema objašnjenja zašto na njima nema i krvi, a moralo bi da je bude, prema mišljenju veštaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)