OŠTEĆENA NE TERETI TASIĆKU, SAMO MARKANOVIĆKU: Na suđenju "Barbi doktorki" saslušani svedoci

J.D.Lj.

19. 05. 2023. u 14:13

ISPITIVANjEM svedoka danas je, u beogradskom Prvom osnovnom sudu u Beogradu, nastavljeno suđenje Olgici Markanović i Jasmini Tasić, koje su optužene da su neovlašćeno preduzimale estetske zahvate na pacijentima.

ОШТЕЋЕНА НЕ ТЕРЕТИ ТАСИЋКУ, САМО МАРКАНОВИЋКУ: На суђењу Барби докторки саслушани сведоци

Foto: Milena Anđela

Svedok Ljiljana Ž. rekla je kako joj je Tasićeva, gotovo dva minuta, "tretirala" jedan deo nosa i područja ispod levog oka.

Ona je istakla da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i ne ističe imovinsko-pravni zahtev i da uopšte ne zna zašto je Tasićeva optužena, tim pre jer smatra da joj ona nije nanela povrede.

Sa druge strane, svedokinja je rekla da se u odnosu na Markanovićevu pridružuje krivičnom gonjenju i ističe imovinsko-pravni zahtev.

Odgovarajući na pitanja sudije, Ljiljana Ž. je navela da je dva puta radila tretman kod Markanovićeve.

Nakon prvog puta nije bila zadovoljna izgledom nosa, zbog čega je odlučila da ponovi tretman.

Drugi put je, kako je kazala, bilo bolnije i agresivnije, kraste su bile tamnije, i tokom tretmana osetila je miris paljenja kože.

Posle tih tretmana Ljiljana Ž. bila je kod brojnih doktora dermatologije i plastične hirurgije, koji su joj rekli da joj je koža nosa istanjena zbog tog tretmana.

Optužnicom Markanovićka i Tasićka terete se da su počinile teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu na štetu 18 oštećenih pacijenata.

U saopštenju tužilaštva se precizira da se proširenim optužnim predlogom Markanovićeva i Tasićeva terete da su od januara 2020. godine do 6. februara prošle godine u salonu  izvodile hirurške procedure i to invanzivnom primenom određenog sredstva, uz korišćenje injekcija lokalne anestezije ''lidokain-hlorid" koje je davala okrivljena O. M., a zbog čega je 18 pacijenata imalo teške telesne povrede.

Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa Markanovićevu osudi na pet godina, a njenu pomoćnicu Tasić na kaznu zatvora od godinu i po dana.

Pre proširenja optuženja tužilaštvo je tražilo za Markanovićevu tri godine zatvora, a za Tasićevu godinu dana.

One se terete da su od 1. maja 2020. do 1. marta prošle godine u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru u Beogradu u Driničkoj ulici, neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog i trećeg stepena.

Istovremeno su koristile injekcije lokalne anestezije koje nisu odobrene, koje su bile rizične po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije, a zbog nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Markanovićeva negira da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu i tvrdi da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri