OBJAVA PRESUDE 3. MAJA: Završeno suđenje Čuružaninu Miljanu D. (26) optuženom za napad na sudiju

Lj.P.

28. 04. 2023. u 09:53

U OSNOVNOM sudu u Novom Sadu završeno je suđenje Čuružaninu Miljanu D. (26), koji se terti za ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, a presuda će biti objavljena 3. maja.

ОБЈАВА ПРЕСУДЕ 3. МАЈА: Завршено суђење Чуружанину Миљану  Д. (26) оптуженом  за напад на судију

FOTO:Lj.P.

Njemu je i dalje produžen pritvor koji može trajati do 22. maja, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela za koje je osnovano sumnjiv u ovom krivičnom postupku.

Miljana D. je, podsećamo, policija uhapsila 25. oktobra 2022. godine, jer je u sudnici Osnovnog suda u Novom Sadu, tokom postupka, uputio pretnje sudiji. Njega je u sudsku zgradu toga dana privela policija iz Žablja, na glavni pretres u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog neovlašćenog držanja droge.

Dok je trajao glavni pretres, dvadesetšestogodišnjak je počeo da vređa sudiju, a zbog takvog ponašanja su ga upozorili sudski stražari koji su bili prisutni u sudnici. Tada je napao i njih, ali su ga oni blagovremenom reakcijom savladali , bez upotrebe sredstava prinude. Stražari su ga zadržali do dolaska policije, a osnovni javni tužilac je uzeo izjave od svih svedoka.

Ovaj mladić je, kako saznajemo, bio nezadovoljan tokom postupka, i u nekim momentima se nekontrolisao smejao, zbog čega je bio upozoren na ponašanje u sudnici, a onda je sudiji uputio pretnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)