U SUDNICI 6. APRILA: Čuružanin Miljan D. (26) optužen za napad na sudiju, ostaje u pritvoru

Lj.P.

29. 03. 2023. u 16:12

MILjANU D. (26) iz Čuruga, optuženog za ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, ponovo je produžen pritvor do 22. aprila, pa će na glavni pretres 6. aprila biti doveden iz Okružnog zatvora na Klisi.

У СУДНИЦИ 6. АПРИЛА: Чуружанин Миљан Д. (26) оптужен за напад на судију, остаје у притвору

FOTO:Lj.P.

Pritvor mu je, kako navode u Osnovnom sudu u Novom Sadu, produžen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela za koje je osnovano sumnjiv u ovom krivičnom postupku.

- Protiv navedenog rešenja, okrivljeni i njegov branilac imaju pravo žalbe Višem sudu – kažu u Osnovnom sudu.

Miljana D. je, podsećamo, policija uhapsila 25. oktobra 2022. godine, jer je u sudnici Osnovnog suda u Novom Sadu, tokom postupka, uputio pretnje sudiji. Njega je u sudsku zgradu toga dana privela policija iz Žablja, na glavni pretres u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog neovlašćenog držanja droge.

Dok je trajao glavni pretres, dvadesetšestogodišnjak je počeo da vređa sudiju, a zbog takvog ponašanja su ga upozorili sudski stražari koji su bili prisutni u sudnici. Tada je napao i njih, ali su ga oni blagovremenom reakcijom savladali , bez upotrebe sredstava prinude. Stražari su ga zadržali do dolaska policije, a osnovni javni tužilac je uzeo izjave od svih svedoka.

Ovaj mladić je, kako saznajemo, bio nezadovoljan tokom postupka, i u nekim momentima se nekontrolisao smejao, zbog čega je bio upozoren na ponašanje u sudnici, a onda je sudiji uputio pretnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)