REŽIM ULASKA NA STADION BIO JE SLEDEĆI: Lalić detaljno opisao sve o opremanju i funkcionisanju stadiona na kom su otkriveni bunkeri

N.B./Z.U.

29. 11. 2022. u 12:12

NA PITANjA tužioca u čemu se sastojalo opremanje stadiona "Partizan", na kojem su otkriveni bunkeri Belivukove grupe, svedok saradnik Srđan Lalić kaže da su to bili sistemi za obezbeđenje, video-nadzor, kontrola nadzora prolaska, a sam ulazak na stadion imao je poseban režim koji su osmislili.

РЕЖИМ УЛАСКА НА СТАДИОН БИО ЈЕ СЛЕДЕЋИ: Лалић детаљно описао све о опремању и функционисању стадиона на ком су откривени бункери

Foto ATA Images

- Bašta je imala dva prolaza kolska, jednu stranu smo zatvorili, zavarili smo kapiju i stavili metalne ploče, kako bismo se zaštitili od probijanja kapije, a druga strana je ostavljena otvorena sa kolskom kapijom, koja se otvarala na daljinski i bila je pešačka staza, pokrivena kamerama. Režim ulaska je bio sledeći: onaj ko dolazi kolima svirne, pogleda se kamera, a kada neko dolazi peške, zvoni na interfon ili osoba ima tag, elektronski ključ za otvaranje.

Često ste spominjali reči baza i bunker, na šta se to odnosilo, upitao je tužilac.

- Tako smo nazivali restoran, kuhinju i deo ispred restorana, tako smo ga zvali.

Na pitanje kako su brisali video-zapise sa kamera stadiona, Lalić kaže da su Belivuk i Miljković organizovali da ode u prostoriju gde se vrši nadzor i da je tako izbrisao sve što je snimano na stadionu i u okolini.

Kako je izgledala prodaja droge?

Lalić je opisao kako je izgledala prodaja droge i gde se ona čuvala.

- Uglavnom se naprave porudžbine i odredi se jedan dan da se ona razdeli. Droga se doveze na stadion, krije se u kuhinji i iza kuhinje, gde je bilo dosta nekih starih stvari. Bilo je dosta elemenata gde bi mogla da se sakrije. Kako ko dođe na stadion on dođe po svoj deo. U kuhinji smo pravili i spid. Tu je stajala i sumporna kiselina, alkohol, čist kofein, kese, vage za merenje. Kokain je bio dopreman i gledalo se da se on razdeli isti dan. Donošena je i marihuana, ali retko kad je ona na stadionu razmenjivana, obično je dopremana na adresu. Za prodaju kokaina bili zaduženi Marko i Veljko. Svi koji su radili u obezbeđenju splavova bili su uključeni u prodaju droge - rekao je Lalić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)