JEZIVO SVEDOČENJE Lalić: Tela su komadali Belivuk, Budimir i Janković - Belivuk je radio sekirom, ja sam bio tu da pridržim, zasečem

N.B./Z.U.

29. 11. 2022. u 12:03

SUDSKO veće, posle pauze, vratilo se u sudnicu i za govornicu je ponovo pristupio Srđan Lalić gde je opisao detalje ubistava u kući strave u Ritopeku, prilikom rasparčavanja tela koja su kasnije završila u mašini za mlevenje.

ЈЕЗИВО СВЕДОЧЕЊЕ Лалић: Тела су комадали Беливук, Будимир и Јанковић - Беливук је радио секиром, ја сам био ту да придржим, засечем

Foto: Printscreen/Pink/Corfupress

- Što se tiče ubistva Veličkovića u rasparčavanju tela, to sam tada prvi put video. Bili su tu Belivuk, Miloš Budimir, ja sam u poslednjoj fazi došao da pomognem. Oko mašine su bili Spasojević i Draganić. U komadanju su učestvovali Belivuk, Miloš Budimir, Nebojša Janković i ja sam pomogao, tako što pridržim nešto, zasečem. Ja nisam radio sa sekirom, to je radio Belivuk. Sa kuhinjskim noževima su prvo sekli, a posle su se kupovali pravi mesarski noževi.

Odgovarajući na pitanja Lalić je objasnio u kakvim kvarovima je bila mašina.

- Bilo je problema oko povezivanja i ožičavanja, na napon. U skrivenoj prostoriji je bila jedna tabla i tu je bilo nekih problema, da neće da se pokrene, ali se uvek to osposobi i do poslednjeg dana je bila u funkciji. Tu prostoriju nazivam skrivena jer se isprva ne primećuje da postoji prostorija u slučaju da uđe policija, da se ne vidi da iza zida ima prostorija. U jednom delu zida ima betonska ploča, koja kliza na šini i uvlači se zid. Potrebna je velika snaga da se pomeri zid. Police na zidu su maskirale ulaz u prostoriju.

Lalić je i pojasnio kako je mašina uneta u taj skriveni prostor neposredno pre ubistva Zdravka Radojevića.

- Neposredno pre ubistva Zdravka Radojevića, Dragojević je rastavio, veće delove koji nisu mogli da prođu je brusilicom razdvojio, a posle je nakon peskiranja sve sastavio u skrivenoj prostoriji. Janković i Bojan Hrvatin su mu pomagali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu