ŽENU INVALIDA UDARAO I DAVIO: Sedam godina zatvora za pokušaj ubistva u u prihvatilištu Doma za stare u Futogu

Lj. P.

23. 09. 2022. u 18:31

NA sedam godina zatvora, danas je u Višem sudu u Novom Sadu osuđen Bora Batočeli (61), korisnik prihvatilišta Doma za stare u Futogu, okrivljen da je prvog septembra 2021. godine, udarcima i davljenjem pokušao da ubije Božanu O. stanarku iz susedne sobe.

ЖЕНУ ИНВАЛИДА УДАРАО И ДАВИО: Седам година затвора за покушај убиства у  у прихватилишту Дома за старе у Футогу

Viši sud u Novom Sadu

On je obavezan da oštećenoj  na ime odštete za pretrpljen strah i bol isplati 160.000 dinara. Prilikom odlučivanja o kazni, sud nije pronašao olakšavajuće okolnosti, a od otežavajućih cenjeno je to što ima 13 pravosnažnih presuda i dva postupka u toku.

Obrazlažući presudu, sudija Ivana Josifović rekla da je oštećenu spasao sam Bog i medicinski tehničar, koji ju je otrgao od Batočelija, kada ju je posle njenog vriska zatekao s obe ruke na vratu Božane O. Da se on, kako je dalje rekla, pojavio malo kasnije, ko zna šta bi bilo.

- Imali smo u vidu da niste pokazali saosećanje prema žrtvi, niti ste joj je izvinili, ili rekli da vam je žao, iako ste videli da je ona u invalidskim kolicima plakala u sudnici – kazala je sudija Josifović. – Od države ste dobili, iako nemate zaposlenje, topao smeštaj, hranu, socijalnu zaštitu, a ipak ste uradili ovako nešto. Zato što niste znali to da cenite, sada ćete od države dobiti sedam godina zatvora u Kazneno popravnom zavodu.

Vremešna Božana O. je u svom svedočenju ispričala da je okrivljeni bio pod uticajem alkohola i droge kada ju je napao i da je tada slavio rođendan. Prema onome što je ispričala, ležala  u sobi sa cimerkom u mraku i pitao za jednog korisnika, ali da nije htela da mu odgovori, jer se plašila za njega. Bora je, kako je ispričala u sudnici,  na kratko izašao, ali se vratio i počeo da je udara plastičnom tacnom za posluživanje jela, i rukom  u glavu, a zatim je davio.
Batočeli je u završnoj reči kazao da u Domu nikada nikoga nije udario, navodeći da je oštećena samu sebe povređivala prilikom pada sa kreveta ili iz invalidskih kolica.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)