SUZANI VULIĆ USLOVNA KAZNA: Službenica Ministarstva pravde proglašena krivom za zloupotrebu položaja

S. J. M.

05. 05. 2022. u 11:51

BIVŠA službenica Ministarstva pravde Suzana Vulić proglašena je danas krivom u Višem sudu u Beogradu za zloupotrebu položaja.

СУЗАНИ ВУЛИЋ УСЛОВНА КАЗНА: Службеница Министарства правде проглашена кривом за злоупотребу положаја

Foto D. Milovanović

Njoj je izrečena mera upozorenja, uslovna kazna od godinu i četiri meseca zatvora sa rokom provere od četiri godine. To znači da Suzana Vulić neće ići u zatvor, osim ako u naredne četiri godine ne počini bilo koje krivično delo. U tom slučaju ako se opozove uslovna kazna biće joj uračunato mesec i po dana pritvora u kojem je bila nakon hapšenja prošle godine.

Kako je objasnio sudija Milan Grkinić, nesumnjivo je da je izvršila krivično delo.

- Tim osuđenicima su data veća prava, nego što su im pripadala. Takođe je utvrđeno da je ona prekoračila svoja ovlašćenja, a to se posebno vidi iz transkripta njenih prisluškivanih razgovora sa nekoliko osuđenika na kućni zatvor - naveo je sudija Grkinić.

Suzana Vulić je radila kao poverenik za nadzor osuđenika u kućnom zatvoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i optužena je da je omogućila da petoro osuđenih krše zabranu napuštanja prostorija u kojima izdržavaju kazne. Ona to nije prijavljivala nadležnima.

Pre presude zamenik tužioca tražila je da se Suzana Vulić osudi na godinu i tri meseca zatvora. Njen branilac Branislav Bogdanović tvrdio je da ona nije zloupotrebila položaj već da se radi o disciplinskim prekršajima koji su posledica njene preopterećenosti brojem predmeta i nefunkcionalnosti novog sistema nadzora koji je tada uveden.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)