BRUTALNO GA PRETUKAO I POLOMIO MU RUKE: Kontić negirao krivicu, suđenje za pokušaj ubistva počinje 25. maja

Tanjug

19. 04. 2022. u 16:09

PRED Višim sudom u Novom Sadu danas je održano pripremno ročište Ivanu Kontiću (30), optuženom za pokušaj ubistva Miljana Mandića, 24. avgusta 2020, a početak suđenja zakazan je za 25. maj, rekla je portparolka suda Jelena Ostojin.

БРУТАЛНО ГА ПРЕТУКАО И ПОЛОМИО МУ РУКЕ: Контић негирао кривицу, суђење за покушај убиства почиње 25. маја

Foto: MUP/Printscreen

Kontiću je 30. marta produžen pritvor za još dva meseca, a prema toj odluci pritvor može da mu traje do 30. maja. Sa njim su na optuženičkoj klupi i O. L. i L. V. Sva trojica su na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, negirali krivicu za dela koja im se stavljaju na teret.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju, O. L. za učestvovanje u tuči, a L. V. za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, gde je pobegao po izvršenju krivičnog dela. Uhapšen je u Podgorici po poternici Srbije 11. oktobra, mesec dana od pokretanja postupka.

На саслушању пред судијом за претходни поступак на околности притвора и бекства, Контић је тврдио да из Србије није бежао, већ да је у Црну Гору отишао пре покретања било каквог поступка против њега. Износећи одбрану пред тужиоцем, он је у децембру прошле године негирао да је покушао да убије Мандића, којег је том приликом пребио.

 

Ivan Kontić/Foto: MUP

Ivan Kontić

Do sukoba je došlo jer mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane. Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre ovog incidenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega