OSPORILI TEJIĆEVU ODBRANU: Na suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu svedočila dvojica inspektora

S. J. M.

05. 04. 2022. u 20:32

POLICIJSKI inspektori Slobodan Kuribak i Aleksandar Purković, u utorak su u Višem sudu u Beogradu, na suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu, svojim iskazima osporili odbranu Lazara Tejića, optuženog da je pucao.

ОСПОРИЛИ ТЕЈИЋЕВУ ОДБРАНУ: На суђењу за убиство Бојана Мирковића у Белвилу сведочила двојица инспектора

Foto Tanjug

Tejić je ranije kazao da je nakon izlaska iz zatvora krajem 2019. godine u kafani "Stara pesma" upoznao Mirkovića, koji je tu radio kao obezbeđenje. Optuženi je tad ispričao da je prihvatio da za Mirkovića prodaje drogu i pošto ga je ovaj pritiskao, jer nije mogao da postigne da proda veće količine, nije više mogao da izdrži, pa je rešio da ga ubije.

I Kuribak, koji je bio Mirkovićev prijatelj, i Purković, koji mu je bio kum, kazali su da je Mirković u "Staroj pesmi" radio kao obezbeđenje do 2015. godine, a da je taj restoran zatvoren i srušen 2018. kada je tu prošao put.

U ovom procesu za učešće u ubistvu optuženi su još i Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Dušan Kokoruš i Filip Ivanović, koji je navodno Tejića trebalo da prebaci u BiH.

Kuribak je u sudnici rekao da je Bojana upoznao preko kolege Purkovića i da su se posle toga družili, zajedno izlazili i trenirali u teretani. I tog dana kada je Bojan ubijen bili su zajedno u teretani u "Ušću", odakle su otišli na piće sa prijateljima na Vračar. Rastali su se oko 14 časova, jer je Bojan imao zakazan mali servis automobila kod majstora.

- Sat vremena kasnije sam pročitao u medijima da je nađeno telo u Belvilu, a kasnije sam od Purkovića saznao da je reč o Bojanu.

Purković je ispričao da je Bojan sa optuženim Nikčevićem imao sukob, da su se posvađali i potukli na ulici, ali da ne zna oko čega.

- Bojanova devojka mi je posle rekla da su se izmirili i da je Ivan zvao da se izvini - kazao je Purković, navodeći da je Bojan bio naprasite naravi i lako je znao da se potuče.

On je rekao da Mirković nije bio iz kriminogene sredine i da je sa devojkom držao školu stranih jezika na Novom Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista