PAPIĆ SE NIJE POJAVIO NA SUDU: Bivši zamenik načelnika SBPOK-a izostanak opravdao bolešću

Z. U.

14. 03. 2022. u 10:15

SUĐENJE bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću zbog optužbi za trgovinu uticajem i vraćanja blindiranog automobila jednom od vođa organizovane kriminalne grupe Marku Miljkoviću bez neophodnih policijskih provera, odloženo je za 12. april danas u Višem sudu u Beogradu, jer je Papić izostao.

ПАПИЋ СЕ НИЈЕ ПОЈАВИО НА СУДУ: Бивши заменик начелника СБПОК-а изостанак оправдао болешћу

Foto: Z. Jovanović

Na suđenje su, međutim, došla sva četiri pozvana svedoka, policijski funkcioneri Milenko Munižaba, Zoran Kovačević, Dejan Kovačević i Nevenko Marić.

Papić je, kako je sud obavestio njegov branilac Branislav Tapušković, izostao zbog bolesti.

On je sudu predao i neophodnu medicinsku dokumentaciju kojom je opravdao izostanak svog branjenika.

Papić je optužen jer je, kako se sumnja, 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj zamenika načelnika u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se Marku Miljkoviću, koji je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Tereti se za krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od četiri godine zatvora, kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Papić je bio uhapšen 9. marta prošle godine, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode. U međuvremenu Papić je napustio MUP.

Miljković je sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

BONUS VIDEO: SUPRUG STRADALE SLAVICE NAKON POŽARA: Dragan Tabakov ispred sobe u kojoj je izgorela njegova žena

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LJUDI NEISTINE DOŽIVLJAVAJU KAO STVARNOST Nemci kritikuju Šolca: Ume li on da razgovara?