PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO DUNJIĆA: Ročište 1. marta, svi optuženi se danas pojavili na sudu

J. D. LJ.

28. 12. 2021. u 09:28

SUĐENJE optuženima da su prikrivanjem tragova pružili pomoć izvršiocu ubistva jednog od vođa navijača "Crvene zvezde" Velibora Dunjića ispred splava "DŽimis" 2014. godine, kada je ranjena njegova devojka T. Š., odloženo je za 1. mart danas u Višem sudu u Beogradu.

ПОНОВО ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ДУЊИЋА: Рочиште 1. марта, сви оптужени се данас појавили на суду

Foto: Z. Jovanović

Suđenje je odloženo zbog štrajka advokata, a sva trojica optuženih su pristupili današnjem ročištu.


Na optuženičkoj klupi u ovom postupku su trojica optuženih za pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela - Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah.

Za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove devojke, kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Đurović, tadašnji pripadnik obezbeđenja splava "DŽimis", koji je u bekstvu.

Aleksandar Đuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su zbog neprijavljivanja krivičnog dela takođe bili pod istragom tužilaštva, sa kojim su, međutim, sklopili sporazume o priznanju krivice.

Krajem 2019. godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 16 meseci zatvora Vuka Musića jer je prikrivanjem tragova pružio pomoć Vladimiru Đuroviću nakon ubistva.

Musić je tokom suđenja priznao izvršenje krivičnog dela u celosti.

On i drugi već osuđeni su Đuroviću pomogli tako što su uklonili risiver na kojem je, navodno, bio snimak likvidacije zabeležen kamerom splava.

Prema pravosnažnoj presudi Vuku Musiću, Đurović je, napustivši splav, prišao Dunjićevom autu koji se zaustavio ispred splava, i kroz otvoren prozor vozačevih vrata iz pištolja iz neposredne blizine ispalio sedam projektila u glavu i telo Dunjića i tako mu naneo smrtonosne povrede, pri čemu je usled dejstva dva projektila T. Š. zadobila tešku telesnu povredu.

BONUS VIDEO: Tamara Bakić: Manekenka koja je obeležila jednu eru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)