PALA PRESUDA ZA UBISTVO NA ADI HUJI: Reliću se ponovo sudi

S. J. M.

25. 12. 2021. u 12:31

APELACIONI sud u Beogradu usvojio je žalbu Višeg javnog tužioca i ukinuo prvostepenu presudu kojom je Aleksandar Relić osuđen na osam godina zatvora za ubistvo Miloša Stojanovića pre dve godine na Adi Huji i predmet vratio Višem sudu na ponovno suđenje.

ПАЛА ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО НА АДИ ХУЈИ: Релићу се поново суди

Zgrada Apelacionog suda / Foto N. Fifić

Apelacija je zaključila da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka s obzirom na to da je izreka presude nerazumljiva i suprotna razlozima koji su dati u obrazloženju. Prema njihovoj oceni nisu dati jasni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje su ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene, tako da se presuda zasniva i na pogrešnom i na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju.

Ubijeni Miloš Stojanović sa devojkom, Foto: Fejsbuk

Inače Relića je pre godinu i po dana Viši sud osudio na jedinstvenu kaznu od osam godina i deset meseci zatvora zbog ubistva Stojanovića i nedozvoljenog nošenja oružja. Tad je u presudi navedeno da je Stojanović bio sa devojkom Marijom Đurović u automobilu na parkingu ispred restorana posle dočeka Nove godine, kad mu je prišao Relić i pitao da li su kod Stojanovića njegovi ključevi. Stojanović mu je odgovorio da se skloni, a Relić je otišao do svog vozila, uzeo pištolj i vratio se do Stojanovića, koji je pokušao da krene autom. Prislonio mu je pištolj u glavu i opalio. Stojanović je izgubio svest i preminuo devet dana kasnije. Taj metak je prošao kroz njegovu glavu i lakše ranio Mariju Đurović. 

U optužnici je navedeno da je nakon što je upucao Stojanovića, Relić uz pretnju pištoljem kazao njegovoj devojci Mariji da uđe u njegov automobil i odveo je u nameri da je prinudi da ga ne prijavi policiji, pri čemu joj je pretio ubistvom. Odvezao je ka Novom Sadu i usput je sa mosta bacio pištolj u reku. Devojku je vozio kroz Inđiju, Staru Pazovu, Novu Pazovu, zatim u Meljak, gde je iznajmio apartman i na kraju se vratio u Beograd, gde je pošto se žalila da ima metak i da će dobiti sepsu ostavio na ulici. 

Relić je prvostepenom presudom oslobođen optužbi da je izvršio otmicu i Mariji Đurović naneo laku telesnu povredu. Ona inače tokom suđenja nije ni saslušana neposredno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024