SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Nastavljeno saslušanje svedoka tužilaštva

D.Z.

24. 11. 2021. u 13:53

SASLUŠANjEM svedoka B. B. pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas je nastavljeno saslušanje svedoka tužilaštva u slučaju vezanom za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Настављено саслушање сведока тужилаштва

Foto: D.Z.

Iako je za danas bilo najavljeno saslušanje još jednog svedoka D. S., on se, kako su preneli elektronski mediji iz Prištine, nije odazvao pozivu.

Inače, ovo je treći dan suđenja u poslednjem ročištu koje je započeto ispitivanjem Ksenije Božović, nekadašnje prve saradnice pokojnog Ivanovića i sadašnje predstavnice Građanske inicijative SDP, koja je prvog i drugog dana suđenja, odnosno u ponedeljak i utorak svedočila gotovo osam sati.

Iako je na prvi dan suđenja bila pozvana i Milena Popović, nevenčana supruga pokojnog Ivanovića, ona se nije pojavila iz zdravstvenih razloga.

Inače, suđenje za ubistvo Ivanovića po trećoj dopunjenoj optužnici specijalnog tužilaštva počelo je 6. juna ove godine, a njome su obuhvaćeni Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Rade Basara, koji se nalaze u pritvoru, kao i Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, koji su na slobodi uz obavezu javljanja nadležnim policijskim stanicama.

Oliver Ivanović, poznati srpski političar sa Kosova i Metohije, ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u Kosovskoj Mitrovici.

BONUS VIDEO: Ni posle 1000 dana ubice Olivera Ivanovića nisu pronađene

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda