NOŽEM IZBO ČETVORICU MLADIĆA: Tužilaštvo zatražilo kaznu od osam i po godina zatvora za mladića iz Niša

J. Ć.

17. 09. 2021. u 10:18

OSNOVNO javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je kaznu zatvora od osam i po godina za Vasilija J. (20), optuženog da je nožem izbo četvoricu mladića koje uopšte nije poznavao.

НОЖЕМ ИЗБО ЧЕТВОРИЦУ МЛАДИЋА: Тужилаштво затражило казну од осам и по година затвора за младића из Ниша

Foto: J. Ć.

Međutim, nakon što je prvo veštačenje pokazalo da je Vasilije bio bitno smanjeno uračunljiv u vreme izvršenja krivičnih dela, što ne isključuje u potpunosti njegovu krivičnu odgovornost, njegovi branioci su zatražili da se obavi komisijsko veštačenje njegove uračunljivosti u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Veštaci će svoj nalaz izneti 23. septembra, za kada je zakazan sledeći glavni pretres.

Kako je navedeno u optužnom predlogu, on je 18. juna ove godine oko 22.10 sati na Bulevaru Nemanjića u Nišu prišao s leđa S. I., koji je gledao u svoj mobilni telefon, i bez ikakvog povoda i upozorenja naneo mu dva uboda u donji deo zadnje strane leve polovine grudnog koša, što je okarakterisano kao laka telesna povreda. Samo pet dana kasnije u ulici Branka Krsmanovića, nakon što je pratio Đ. V., koji je takođe telefonirao, zadao mu je udarac nožem u desni slabinski predeo i takođe ga lakše povredio. Serijske napade nastavlja 24. juna kada u Ulici Ljube Didića napada A. K. i S. M. i obojicu ubada u butine, nakon čega beži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine