TELEFON MARJANOVIĆA NIJE BIO UGAŠEN? Veštak Tužilaštva u "pomoć" pozvao i foliju od čokolade

Z. U.

17. 09. 2021. u 07:11

DA je Zoran Marjanović, optužen da je ubio suprugu Jelenu (33) 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, namerno isključio mobilni telefon u vreme zločina, ta radnja morala bi da bude registrovana, što se, na osnovu analize svih parametara, nije dogodilo.

ТЕЛЕФОН МАРЈАНОВИЋА НИЈЕ БИО УГАШЕН? Вештак Тужилаштва у помоћ позвао и фолију од чоколаде

Foto: N. Skenderija

Ovo se moglo zaključiti iz izjave stručnjaka "Telekoma" Đorđa Marovića, koji je juče u Višem sudu u Beogradu, gde se vodi proces protiv Marjanovića, "branio" pisani nalaz ovog provajdera. Nalaz "Telekoma" je, inače, donekle u suprotnosti sa rezultatima veštaka za telekomunikacije, kojeg je angažovalo tužilaštvo, Dragomira Vasiljevića.

Marović je govorio o mogućnostima detektovanja gašenja telefona i ostao je pri svom izveštaju, ali nije precizno odgovorio da li je Marjanović palio i gasio svoj mobilni telefon u vreme ubistva, jer ga, što je interesantno, to niko nije pitao. Ukazao je da se svako regularno gašenje telefona detektuje kod operatera i da detekcija može da izostane samo u slučaju neregularnog gašenja telefona, a to je vađenjem baterije.

Marjanovićevi branioci su ukazali na to da iz njegovog telefona ne može da se izvadi baterija, što je slučaj sa većinom novih "smart" telefona.

Tokom detaljnog ispitivanja predstavnika "Telekoma", veštak Vasiljević je u jednom trenutku izvadio aluminijumsku foliju tvrdeći da, kada se njom obavije telefon, operateru ne dolaze signali, odnosno mogu da se ometaju. To je izazvalo smeh u sudnici, ali i negodovanje Marjanovićevih branilaca.

Nastavak suđenja, na kom je planirano saslušanje veštaka za analizu zemlje, zakazano je za 1. i 4. novembar ove godine. Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!