KLUPA U SUDU JOŠ ČEKA OPTUŽENE: Pojedini advokati osumnjičenih iz Belivukove grupe i dalje nisu uzeli optužnicu

Z. U.

01. 09. 2021. u 00:33

PROŠLO je više od mesec dana od podizanja optužnice protiv 31 pripadnika kriminalne grupe, koju, prema spisima Tužilaštva za organizovani kriminal, predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković.

КЛУПА У СУДУ ЈОШ ЧЕКА ОПТУЖЕНЕ: Поједини адвокати осумњичених из Беливукове групе и даље нису узели оптужницу

Foto: Printskrin

Kada će i da li doći do potvrđivanja ovako napisanog tužilačkog akta još se ne zna, jer ni svi advokati optuženih nisu primili svoj primerak!

Do ovoga je došlo najviše zbog sezone godišnjih odmora. Kada prime optužnicu, branioci imaju pravo da u roku od osam dana pošalju sudu odgovor na optužnicu (ali i ne moraju), a tek nakon toga sud će moći da razmatra da li će optužnicu potvrditi. Do sada je sudu stiglo 15 odgovora na optužnicu.

Prema ranijim najavama, advokati prvooptuženih Belivuka i Miljkovića neće ni podnositi prigovore na optužnicu, jer im, kako su objasnili, nije dostavljena dokumetacija iz Francuske koja se tiče naredbi tamošnjih sudova za zaplenu podataka sa aplikacije "Skaj".

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Đurića, Nemanje Lakićevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejića, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đorđevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića, kao i maloletnog I. I.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati