NIJE GOVORIO ISTINU: Okrivljeni za stravičnu nesreću u Nišu bio kontradiktoran, sudski veštak izneo mišljenje

J. Ć.

30. 06. 2021. u 14:52

ISPITIVANjEM sudskog veštaka psihijatrijske struke kao i sudskog savetnika kojeg je angaživala odbrana oktivljenog, u niškom Osnovnom sudu nastavljeno je i zavšeno suđenje Nemanji S. (19) za saobraćajnu nesreću na Bulevaru Medijana u kojoj su život izgubili 12-godišnji Andrej Prenkljušaj i 45-godišnji Dejan Ilić.

НИЈЕ ГОВОРИО ИСТИНУ: Окривљени за стравичну несрећу у Нишу био контрадикторан, судски вештак изнео мишљење

Foto Arhiva

Na narednom suđenju koje je zakazano za 7. jul biće iznete završne reči.

I ovo suđenje, baš kao i prethodna, obeležila je satima dugo ispitivanje, a tom prilikom sudski veštak Suzana Tošić Golubović, specijalista psihijatrije, rekla je da okrivljeni tokom veštačenja nije govorio istinu i da je bio uračunljiv i priseban u trenutku udesa, kao i uoči gubitka kontrole nad “audijem”, 4. januara ove godine.

- Ja sam uočila kontradiktornosti u njegovom iskazu o tome da se ne seća šta se dogodilo uoči destabilizacije vozila i u samom trenutku nesreće. Tokom samog kritičnog događaja je organizovano ponašanje pokušavajući da uspostavi kontrolu nad vozilom, zatim izgovarajući "ne ne" kada je uočio da će udarati prvog pešaka, sam iskaz da je treptao govori da je njegovo sećanje bilo očuvano, kao i ponašanje nakon događaja kada je on video posledice šta se dogodilo, počeo da plače, zvao roditelje, pronašao trougao u vozilu i dao ga policiji, tako da je ispoljavao potpuno jedno organizovano ponašanje, svakako da je bio u stanju fiziološkog straha, ali je on bio posledica svega, a ne uzrok. Jednom rečju, mislim da nije govorio istinu - rekla je veštakinja.

Odbrana je osporavala sam nalaz veštačenja, ali i odabir članova komisije veštaka.

Veštakinja je pred sudom istakla, između ostalog, da i tragovi kočenja pokazuju da je vozač bio fokusiran i nameran da vozilo stabilizuje.

Veštakinja je rekla da bi u datim okolnostima valjalo očekivati veću emotivnu reakciju, rekla je Golubović, u svom iskazu i zaključila da je emocionalna zrelost okrivljenog u skladu sa godinama.

Detaljan iskaz u okviru glavnog pretresa dao je i Zoran Ćirić, savetnik odbrane vozača. Završne reči biće iznete na narednom ročištu početkom jula, nakon čega će sud doneti presudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda