APEL POLICIJSKE UPRAVE: U Borskom okrugu povređen 41 vozač

S. M. J.

22. 03. 2024. u 08:48

POLICIJSKA uprava u Boru apelovala je na vozače da poštuju saobraćajne propise, podsetivši da je na teritoriji Borskog okruga od početka godine u saobraćajnim nezgodama jedna osoba izgubila život, a 41 je povređena.

АПЕЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ: У Борском округу повређен 41 возач

Foto: S.M.Jovanović

Od početka godine na putevima u Borskom okrugu poginula je jedna, a povređena 41 osoba. U više od polovine nezgoda uticajni faktor je bila nepropisna brzina.

-Činjenica je da vam brzina neće uštedeti vreme već će vam, naprotiv, ostaviti manje vremena da reagujete na opasnost na putu – poručuju u Policijskoj upravi u Boru u kojoj apeluju na učesnike u saobraćaju da budu odgovorni i da pre svake vožnje, čak i najkraće, obavezno vežu sigurnosni pojas.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije MUP-a, tokom 2023. godine u Srbiji čak 100 osoba je izgubilo život u saobraćajnim nezgodama jer nije koristilo pojas.

-Nepoštovanje obaveze vezivanja sigurnosnog pojasa može imati fatalne posledice. Korišćenje sigurnosnog pojasa povećava šansu za preživljavanje saobraćajne nezgode za čak 50 odsto. Ova činjenica jasno ukazuje na važnost pravilnog korišćenja pojasa za sve učesnike u saobraćaju – dodaju u Policijskoj upravi.

Oni apeluju na sve vozače i da ne koriste mobilni telefon tokom vožnje kao i da poštuju saobraćajne propise, jer svako ometanje pažnje vozača može biti veoma opasno, a svaki vid ometanja može dovesti do ugrožavanja učesnika u saobraćaju, pa čak i do saobraćajne nezgode sa teškim posledicama, posebno korišćenje mobilnog telefona.

-Apelujemo na sve vozače motocikala i mopeda da poštuju saobraćajne propise, posebno one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja. Uživajte u vožnji, ali zaštitite sebe i druge. Prilikom upravljanja motociklima i mopedima neophodno je koristiti propisano ograničenje brzine, zaštitnu kacigu i drugu zaštitnu opremu i ne upravljati vozilom bez odgovarajuće vozačke dozvole – poručuju u Policijskoj upravi Bor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sredozemno more u Egiptu na kakvo niste navikli! 8 dana već od 560€ All Inclusive