DVE OSOBE POGINULE, A 13 POVREĐENO: U Južnobačkom okrugu od 5. do 8. januara dogodilo se 36 saobraćajnih nesreća

Lj.P.

09. 01. 2024. u 11:50

U PERIODU od 5. do 8. januara, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se 36 saobraćajnih nesreća u kojima su dve osobe poginule, tri su teško, a devet je lakše povređeno.

ДВЕ ОСОБЕ ПОГИНУЛЕ, А  13 ПОВРЕЂЕНО:  У Јужнобачком округу  од 5. до 8. јануара догодило се 36 саобраћајних несрећа

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U istom periodu, na području Grada Novog Sada, dogodilo se 15 saobraćajnih nesreća u kojima su dve osobe poginule, dve su zadobile teške, a pet lake telesne povrede.

Policijska uprava u Novom Sadu je, u protekla četiri dana, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 718 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na ovom području, iz saobraćaja su isključena 72 vozača i 12 vozila, a zadržano je 11 vozača, šest zbog vožnje pod dejstvom alkohola, četiri zbog ponavljanja ili nastavljanja vršenja prekršaja, a jedan zbog mogućnosti odlaska u inostranstvo.

Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

- Zbog snežnih padavina i niskih temperatura, najavljenih za naredne dane, apelujemo na vozače da adekvatno pripreme svoja vozila za put i da obavezno koriste zimsku opremu navode u Policijskoj upravi Novi Sad.

Podsećaju da je, u postojećim vremenskim uslovima, kada su na putu sneg, led ili poledica, obavezno korišćenje zimskih pneumatika, čija dubina šare ne sme biti manja od četiri  milimetra, dok su na putevima van naselja obavezan deo zimske opreme i lanci za sneg ili drugi uređaji za povećanje trakcije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, takođe, apeluje na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode postojećim vremenskim uslovima, da drže veće odstojanje i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)