SNEG I JAK VETAR NAPRAVILI PRAVU POMETNJU: Nekoliko sudara na auto-putu između Srbije i Hrvatske, saobraćaj otežan (VIDEO)

Novosti online

08. 01. 2024. u 14:10

ZBOG nepovoljnih vremenskih uslova i zaleđene ceste, na auto-putu između Hrvatske i Srbije dogodio se niz sudara.

СНЕГ И ЈАК ВЕТАР НАПРАВИЛИ ПРАВУ ПОМЕТЊУ: Неколико судара на ауто-путу између Србије и Хрватске, саобраћај отежан (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Kako piše Telegraf, saobraćaj dodatno otežavaju sneg i jak olujni vetar.

U jednoj od saobraćajnih nesreća, kamion se okrenuo za 180 stepeni, a u drugoj, koja se dogodila tek pola kilometra dalje, sudarila su se dva automobila.

Oglasilo se JP "Putevi Srbije"

JP "Putevi Srbije" izdalo je saopštenje zbog padavina, gde je saopštilo kakvo je stanje na putevima, te uputilo apel vozačima. Saopštenje prenosimo u celosti.

JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda očekuje da do kraja dana bude hladno i vetrovito, povremeno sa snegom slabog i umerenog intenziteta, što će u većini mesta usloviti stvaranje snežnog pokrivača.

Sutra pre podne je moguć mestimično slab sneg, posle podne se očekuje prestanak padavina, a uveče i delimično razvedravanje.

Trenutno je na većini državnih puteva na snazi drugi stepen pripravnosti, sem na deonicama auto-puteva u zoni „Beograd” i „Miloš Veliki” gde je na snazi III stepen pripravnosti.

Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa, i ekipe putara intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

JP „Putevi Srbije" apeluje na vozače da, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće poledice i slabe vidljivosti na pojedinim deonicama, bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na kolovozu.

BONUS VIDEO: AUTOBUS UDARIO AUTO KOJI JE POKOSIO PUTNIKE NA STANICI: Teška saobraćajna nesreća u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)