MLADIĆ (24) IMA OPEKOTINE NA 90 ODSTO TELA: Zdravstveno stanje povređenih posle eksplozije plinske boce u piceriji u Novom Sadu

Lj.P.

19. 06. 2023. u 11:27

TROJE povređenih u eksploziji plinske boce u nedelju po podne u novosadskoj piceriji "Savoka", zbog opekotina su zadržani u Kliničkom centru Vojvodine, odnosno Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

МЛАДИЋ (24) ИМА ОПЕКОТИНЕ НА 90 ОДСТО ТЕЛА: Здравствено стање повређених после експлозије плинске боце у пицерији у Новом Саду

FOTO:Lj.P.

Pacijent M. E. (37), kako navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi, primljen je sa opekotinama obe šake, i posle ukazane prve pomoći, njega je pregledao specijalista plastične hirurgije kao i ORL spacijalista, a zbog sumnje na inhalacionu opekotinu predložena je hospitalizacija na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

- Pacijentkinja P. B. (72) primljena je sa povredama u vidu opekotina, te je nakon ukazane prve pomoći i dijagnostike, upućena na pneumofiziologiju Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici radi daljeg tretmana  - navodi Siniša Knežević, portparol Kliničkog centra Vojvodine.

Treći povređeni Z. N. (24) primljen je sa opekotinama trećeg stepena na licu, poglavini, trupu, rukama i nogama, opekotine zauzimaju oko 90 odsto površine tela. Posle kompletne dijagnostike, primarne hirurške obrade i previjanja opečenih površina, pacijent je smešten na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KCV radi daljeg lečenja.

Eksplozija plinske boce, podsećamo, dogodila se u nedelju oko 17.30 sati, intervenisale su tri medicinske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koje su povređene transportovale u Urgentni centar, kao i vatrogasci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)