TELO DEJANA IZ JAGODINE NAĐENO JE U JASTREBAČKOM JEZERU PRE 16 GODINA: Tragedija posle koje planina više nikada nije bila ista

S.BABOVIĆ

20. 05. 2023. u 20:30

TELO Dejana Ribaća (17) iz Jagodine nađeno je na dnu Jastrebačkog jezera na istoimenoj planini kod Kruševca pre tačno 17 godina.

ТЕЛО ДЕЈАНА ИЗ ЈАГОДИНЕ НАЂЕНО ЈЕ У ЈАСТРЕБАЧКОМ ЈЕЗЕРУ ПРЕ 16 ГОДИНА: Трагедија после које планина више никада није била иста

Foto:arhiv VN

Odličan i primeran đak Srednje šumarske škole u Kraljevu upao je u vodu kada ga je, kako je utvrđeno tokom suđenja, nogom nehatno odgurnuo njegov školski drug Marko Č. iz Velike Grabnovice kod Brusa.

Utapanje nesrećnog Dejana Ribaća iz Jagodine, ali i drama koja se kasnije odigrala, u Pomoravlju se i danas prepričava. Marko Čolić i pokojni Ribać sporečkali su se na neograđenom mostiću kod jezera. Čolić je ležeći udario nogom u lice Ribaća, posle čega je nesrećni učenik završio u ledenom jezeru i ugušio se.

Nestanak đaka, koji je bio na šestodnevnoj praksi primećen je kobnog dana oko 13 sati. Posle neuspele potrage, policija je uveče obaveštena o drami, koja se odigrava na Jastrebačkom jezeru.

Telo su puna tri dana tražili učenici, članovi Planinarsko – smučarskog društva “Jastrebac”, ronioci, radnici JP “Srbija – šume”, lovci. Ronioci Žandarmerije pronašli su telo na dubini od oko tri metra blizu obale 21. maja, 2007.godine. Time su ugašene sve nade prijatelja i roditelja dečaka, Snežane i Žarka Ribaća.

Dejanovi prijatelji su ispričali novinarima da je nastradali đak bio sjajan sportista, uvek veseo i prijateljski raspoložen. Neutešna porodica je isticala da je Dejan imao mnoge planove za budućnost. Bio je pun života. Na groblju u Jagodini više od 200 ljudi ispratilo je mladog Ribaća.

Posle iscrpljujućeg sudskog postupka odlukom Apelacionog suda u Kragujevcu 2012. godine stavljena je tačka na ceo ceo slučaj. Marko Č. je na kraju zbog ubista iz nehata bio osuđen na dve godine i tri meseca zatvora. Osuđenom se, prema izveštajima iz medija, u obzir uzelo i vreme provedeno u pritvoru od 19. maja, 2007. godine do 11. decembra 2007. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije