PARK NA MESTU TRAGEDIJE: Obežena 11. godišnjica stradanja šestoro mladih u požaru u diskoteci "Kontrast" (VIDEO)

Lj.P.

01. 04. 2023. u 15:25

KOD nekadašnje diskoteke "Kontrast" u Novom Sadu, danas je obeleženo jedanaest godina od tragičnog požara, u kojem su u noći između 31. marta i 1. aprila 2012. godine život izgubili Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović.

ПАРК НА МЕСТУ ТРАГЕДИЈЕ: Обежена 11. годишњица страдања шесторо младих у пожару у дискотеци Контраст (ВИДЕО)

FOTO:Pres služba Grada

Porodice i prijatelji šestoro mladih ljudi, položili su cveće i upalili sveće, a pomenu je prisustvovao i Igor Crnobarac, zamenik gradonačelnika Novog Sada.

- Kao i svake godine, na današnji dan, sećamo se jedne od najvećih tragedija u novijoj istoriji našeg grada - izjavio je Crnobarac. -  I danas, nakon jedanaest godina, jednako smo uznemireni i tužni što je na ovom mestu, u jednoj noći, požar odneo živote šestoro mladih ljudi. Ne postoje reči utehe i vreme neće ublažiti bol onima koji su ovde izgubili svoje najmilije. Ostaje nam samo da ih se sećamo i da nam njihovo stradanje bude opomena, kako se ovakve tragedije više nikada ne bi ponovile - izjavio je Igor Crnobarac.

On je istakao da će u cilju negovanja kulture sećanja, na tom mestu Grad  izgraditi  memorijalni park objasnivši da je park u planu detaljne regulacije ovog dela grada, od oktobra prošle godine i da se sada radi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa i stvaranju drugih uslova za projektovanje.

U ime porodica žrtava, okupljenima se obratio otac Tamare, Branko Miladinović koji se zahvalio Gradu na podršci njihovih različitih nastojanja, tokom godina. On je naglasio da će Udruženje „Istina Tamarini zakoni“ nastaviti da se bori da svi koji su odgovorni za tragediju budu sankcionisani zbog sigurnosti sadašnjih i budućih generacija, kao i zbog toga što je takav ishod preduslov civilizovanog društva.

Zbog požara u „Kontrastu“, podsećamo,  bila su osuđena četvorica odgvornih. Alojz Ganić vlasnik objekta  bio je  prvobitno osuđen na pet godina zaatvora, ali je ona smanjena na četiri. Dejan Ratković, jedan od zakupaca je bio osuđen na sedam godina, i on je  uslovno otpušten juna 2018. godine. Miroslav Papuga, električar i Slaviša Stanišić, jedan od zakupaca, bili su osuđeni na po dvet godina i obojica su na slobodi od marta, odnosno aprila 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POSKOK NAĐEN U DVORIŠTU KOD ALEKSINCA: Stručnjaci imaju korisne savete za vlasnike kuća