"NE DOZVOLI DA JOŠ NEKO NEVIN STRADA“: Veliki mural sa likom tragično nastradale Nađe Tasić (11) osvanuo kod Lebana

Игор Митић
Igor Mitić

27. 03. 2023. u 17:00

NA godišnjicu smrti Nađe Tasić (11) iz lebanskog sela Šilovo, u ovom mestu osvanuo je veliki mural kao znak sećanja na devojčicu koja je, posle desetodnevne borbe, preminula od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

НЕ ДОЗВОЛИ ДА ЈОШ НЕКО НЕВИН СТРАДА“: Велики мурал са ликом трагично настрадале Нађе Тасић (11) освануо код Лебана

foto: privatna arhiva

Devojčicu je 15. marta prošle godine, na dvadesetak metara od kuće i u neposrednoj blizini škole, automobilom pokosio vozač A.M. (74), iz susednog sela, koji je posle nesreće ostavio svoje vozilo i pešice se udaljio sa mesta nesreće. On se zbog toga tereti i za krivično delo nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Nađa je trenutku nesreće hodala ka svojoj kući, pored saobraćajnice, a od siline udarca završila je u šancu kraj regionalnog puta Lebane–Medveđa. Zadobila je teške povrede glave, a posle višednevne borbe preminula je u niškom Kliničkom centru.

Na muralu kraj puta u Nađinim rukama je poruka: „Usporite...u odnosu na večnost ovaj život je samo treptaj leptirovih krila“, a vozačima se još poručuje: „Anđeo na nebu-ja sam gore sada...“, „Pažljivo vozi! Uspori!“ i „Ne dozvoli da još neko nevin strada.“

Majka nesrećne devojčice, Jelena Tasić, deo je grupe roditelja koji su na sličan način ostali bez svoje dece. Oni za vozače koji nesavesnom vožnjom ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju traže pooštravanje kazni sa ciljem da se ovakve i slične tragedije spreče.

Jelena Tasić je nedavno medijima kazala da je Nađa stradala u zoni škole dok se kretala van kolovoza i dodala da, kada krene na groblje, sreće čoveka koji je kolima udario njeno dete, jer je posle izvesnog vremena provedenog u pritvoru pušten da se brani sa slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati