TRAŽE TRI VEŠTAČENJA ZBOG SUDARA NA ZRENJANINCU: Denis navodno vozio pijan i drogiran, tužilaštvo izdalo nalog

Novosti online

20. 02. 2023. u 07:42

TUŽILAŠTVO je naredilo da se u slučaju nesreće na Zrenjaninskom putu, u kojoj je nastradao vozač BMV-a Džemo K. (37), a drugi vozač je u pritvoru zbog nepružanja pomoći povređenima, dostave tri veštačenja.

ТРАЖЕ ТРИ ВЕШТАЧЕЊА ЗБОГ СУДАРА НА ЗРЕЊАНИНЦУ: Денис наводно возио пијан и дрогиран, тужилаштво издало налог

Foto: Printskrin

Naređeno je da se ispita tehnička ispravnost oba vozila, brzina kretanja automobila BMV, kao i poštovanje saobraćajnih propisa.

- Nakon dostavljenih veštačenja tužilaštvo će odlučiti da li ima još neke krivične odgovornosti učesnika u saobraćaju - kaže izvor.

Denisu S. (23) iz Beograda u četvrtak je određen pritvor do 30 dana pod sumnjom da nije pružio pomoć povređenima u nesreći na Zrenjaninskom putu u kojoj je i sam učestvovao.

Istragom je utvrđeno da je u trenutku nesreće bio, nezvanično, pod dejstvom alkohola i opijata.

Protiv Denisa S. se vodi 10 preršajnih postupaka, a isto toliko je i zastarelo jer ga policija nije nalazila na adresi iz lične karte. Trenutno ima samo jednu presudu iz oblasti bezbednosti u saobraćaju u Beogradu.

- On je učestvovao u nesreći na Zrenjaninskom putu, a imao je zabranu upravljanja vozilom. Ova činjenica biće mu otežavajuća okolnost tokom procesa - kaže izvor i dodaje da je istragom utvrđeno da je u trenutku nesreće bio pijan i pod dejstvom opijata.

Denis S. na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, nezvanično, rekao je da su ga ljudi izvlačili iz automobila, da je on onesvešćen išao po putu i da se u jednom trenutku setio prijatelja i zatražio da dođe po njega. Osumnjičeni je objasnio sudiji da je "bio u potpunom šoku i da se mnogih detalja i ne seća".

- Denis je rekao da ga je drug odvezao na privatnu kliniku gde su ga pregledali, ali tamo nisu imali rendgen pa je upućen u Urgentni centar. Nije mogao da pomogne devojkama jer je i sam bio povređen. Pritvor mu je određen zbog uticaja na svedoke i opasnosti da će u kratkom periodu ponoviti delo - kaže Bojan Ječmenica, advokat osumnjičenog mladića.

Podsećanja radi, nesreća se dogodila kada se BMV sa beogradskim tablicama kretao desnom saobraćajnom trakom prema gradu, a u trenutku kada je prelazio u levu traku, u njegovu bočnu stranu prednjim delom je udario BMV sa valjevskim tablicama.

Dž. K. nalazio se za volanom BMV-a beogradskih registarskih oznaka, a u nesreći je zadobio teške telesne povrede. On je nekoliko sati kasnije u bolnici podlegao povredama. Njegova devojka J. I. (34) zadobila je teške povrede.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: SUVOZAČ IZ "KLIA" IZDAHNUO NA MESTU - Saobraćajna nesreća kod Kruševca, povređene četiri osobe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna