DETE STRADALO POD TOČKOVIMA: Detalji tragedije na Karaburmi - kombi brze pošte pregazio devojčicu (3)

Š. M. - J. M.

16. 09. 2022. u 06:45

TROGODIŠNjA H. I. nastradala je juče oko 12.35 kad je na nju naleteo kombi u Kornatskoj ulici u beogradskom naselju Karaburma. Dete je sa teškim povredama prevezeno u Dom zdravlja, ali je preminulo uprkos naporima lekara da je spasu.

ДЕТЕ СТРАДАЛО ПОД ТОЧКОВИМА: Детаљи трагедије на Карабурми - комби брзе поште прегазио девојчицу (3)

Foto: Novosti

Zbog sumnje da je usmrtio devojčicu, određeno je zadržavanje Igoru D. (28). On je, kako je saopštila policija, vozeći kombi "fijat dukato" unazad, udario i oborio devojčicu. Utvrđeno je da nije imao alkohol, niti drugih opijata u krvi.

no je da se urade vanredni tehnički pregled vozila, dodatna analiza krvi i urina, kao i da se izdvoje DNK tragovi sa vozila - navode iz Prvog tužilaštva. - Zatražena je i obdukcija tela devojčice i uzimanje snimaka okolnih kamera, koji bi eventualno mogli da registruju ovaj nesrećni događaj.

Kako je za "Novosti" rekao stric devojčice Emre Idrizaj, ona se kao i svakog dana igrala pored ulice kada je na nju naleteo kombi.

- Kombi je prevozio brzu poštu, čije se prostorije nalaze preko puta - kaže Idrizaj. - Roditelji su joj bili na obližnjoj deponiji. Na igralištu je sa njom bilo dvoje dece, još mlađe od nje. Kada je kombi krenuo ka njima, njih dvoje su se sklonili, a moja bratanica je ostala da se igra kamenčićima. Odmah sam video da kombi neće stati, pošto smo doručkovali isred kuće. Bacio sam hranu i počeo da vičem na vozača da stane.

On, međutim, nije čuo vapaje strica, već je udario u dete, jer je najverovatnije nije ni video i možda je pomislio da je prešao preko cigle.

- Potom se vratio napred, pa ponovo udario u dete - priča Idrizaj. - Vukao je nekoliko metara i tek je onda shvatio šta je uradio. On je odmah stao, videlo se da je u šoku. Nakon toga devojčicu su odvezli u Dom zdravlja, ali nažalost nije izdržala.

Stanari naselja kažu da je rođak Tarzan, koji se tu zatekao, odmah uzeo dete u naručje i zajedno sa prestrašenim vozačem kombija odneo je u Dom zdravlja.

- Malena je bila krvava. Užas. Toliko je bilo tužno gledati potresne scene - kažu komšije. - Roditelji devojčice bili su u šoku, majka je lomila stvari po naselju, jedva ju je policija smirila.

GALIĆU PRETI DECENIJA ROBIJE

PRED Prvim osnovnim sudom u Beogradu juče je okončan postupak protiv Lazara Galića (39), kome se na teret stavlja da je 18. jula prošle godine na Karaburmi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao devetogodišnji Stefan Balić (na slici). Tog dana, dečak je sa ocem i pet godina mlađim bratom prelazio ulicu na pešačkom prelazu, kada je na njih, kako se tvrdi, autom naleteo Galić, koji je zatim pobegao. Stefan je posle pet dana preminuo. Tužilaštvo je juče zatražilo od suda da Galića osudi na deset godina zatvora, a prvostepena presuda biće objavljena 21. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)