DEVOJKA SE KRILA U KUPATILU OD POŽARA NA VOŽDOVCU: Sve vreme bila na vezi sa bratom, vatrogasac ispričao kako su je spasili

Novosti online

10. 04. 2022. u 10:45

NOĆAS u požaru na Voždovcu u Ulici mitropolita Pavla Nenadovića vatrogasci su sigurne smrti spasili devojku od 24 godine.

ДЕВОЈКА СЕ КРИЛА У КУПАТИЛУ ОД ПОЖАРА НА ВОЖДОВЦУ: Све време била на вези са братом, ватрогасац испричао како су је спасили

Foto: D. Milovanović

Oni su na lice mesta stigli za samo četiri minuta, a komandant spasilačke vatrogasne službe Miloš Majstorović otkrio je kako im je prestravljena devojka pomogla da je izvuku iz stana koji je bio pun dima.

Ekipa Vatrogasaca i policije i dalje je na licu mesta, a pre nekoliko minuta telo nastradalog je izneseno iz stana.

Devojka koja je spašena živi u stanu do stana čoveka čije je telo pronađeno ugljenisano, a u kom je buknula vatra. U njemu su bila dva muškarca, jedan je uspeo da istrči iz stana dok je drugi preminuo.

- Nešto pre dva časa smo dobili dojavu da je došlo do požara, da gori stan na četvrtom spratu. Odmah smo izašli na lice mesta , uputili smo adekvatne snage u vidu šest vozila sa 27 vatrogasaca. I nakon stizanja na lice mesta, za svega četiri minuta, zatekli smo stan u razbuktaloj fazi. Deo požara se preneo na krovnu konstrukciju i na stan koji je bio pored. U stanu koji je goreo smrtno je stradala jedna muška osoba, a u stanu koji je bio pored bila je jedna mlađa ženska osoba koju su vatrogasci spasioci nakon lokalizacije nekoliko minuta od dolaska uspeli da spuste na etažu koja je bezbedna i kao takvu preneli je ekipi Hitne pomoći - kaže Majstorović.

On objašnjava na koji način im je devojka pomogla da je spasu.

- Devojka je bila u kupatilu, tu se krila. Bila je sve vreme na vezi sa svojim bratom što nam je u neku ruku i olakšalo posao da prepoznamo prostor u kom se nalazila, da bismo je lakše spasili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024