ČEKALI SMO DA NAM SE VRATI: Porodica potpukovnika Stanojevića nastradalog u Kongu skrhana bolom

J. Ćosin

30. 03. 2022. u 12:12

PRILIKOM realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo (MONUSCO) juče je na istoku te zemlje došlo do pada helikoptera u kojem je stradao i pripadnik Vojske Srbije, potpukovnik Dejan Stanojević

ЧЕКАЛИ СМО ДА НАМ СЕ ВРАТИ: Породица потпуковника Станојевића настрадалог у Конгу скрхана болом

Foto: J. Ćosin

Ispred zgrade u kojoj je Dejan živeo u Nišu okupila se njegova porodica: supruga, deca, rođaci...

- Vest smo dobili juče i još ne možemo da prihvatimo da se to desilo. Dejan je otišao po prvi put u misiju, otišao je oktobra meseca... Čekali smo da nam se vrati... Slomljeni smo, nemamo snage da išta više kažemo, rekla je kratko supruga Dejana Stanojevića, skrhana bolom...

Foto: J. Ćosin

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine.

U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongu se nalazio od 24. oktobra 2021. godine.

Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva, navodi se u saopštenju.

Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeće sve neophodne mere za povratak tela pokojnog Dejana u Republiku Srbiju i pružiće svu neophodnu pomoć njegovoj porodici, dodaje se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)