TRAGEDIJA U SIVCU, IZGOREO MUŠKARAC: Pre devet godina je imao sreće, drugi požar nije preživeo

Z. RAJIĆ

12. 01. 2022. u 17:38

CVIJETIN Vujić (45) izgoreo je u svojoj kući u Ulici Veljka Vlahovića u Sivcu, u požaru koji se najverovatnije dogodio drugog dana Božića.

ТРАГЕДИЈА У СИВЦУ, ИЗГОРЕО МУШКАРАЦ: Пре девет година је имао среће, други пожар није преживео

Foto: T. T. i privatna arhiva

NJegovo telo pronašle su komšije u utorak, 11. januara, kojima je bilo sumnjivo što Cvijetin, koji je živeo sam, ne izlazi iz kuće. Cvijetin je stanovao u novoizgrađenom manjem objektu u dnu dvorišta, pošto mu je pre devet godina izgorela kuća, koju nije uspeo da obnovio, iako je podigao temelje.

Novi objekat je spolja potpuno neoštećen, a izgorela je unutrašnjost prostorije u kojoj je nađen mrtav na krevetu. Pretpostavlja se da je zaspao sa cigaretom, jer je bio strastveni pušač, i da je to zapalilo sobu, iz koje vatra nije probila kroz prozore, vrata ili krov, tako da niko u komšiluku nije uočio požar.

- Bio je takav da ga ne drži mesto, pa nam je bilo neobično što mu je auto nepomeren stajao ispred kuće, a nije bilo ni dima iz odžaka koji bi svedočio da loži vatru, iako je vrlo hladno. U kući nije imao struju, i kad smo komšija i ja mobilnim telefonom osvetlili njegov mračni stan, zatekli smo jeziv prizor – priča komšinica Snežana Brankov.

Foto: Privatna arhiva

 

Cvijetin je početkom 2013. godine doživeo dvostruku tragediju. Prvog januara te godine je sahranio majku, a odmah potom, u noći između 1. i 2. januara, od zapaljenog dimnjaka izgorela mu je porodična kuća.

- Poslednjih godina radio je u inostranstvu, u Nemačkoj i Slovačkoj, i retko je dolazio kući, gde se kratko zadržavao. Sad je došao za Božić i bio na proslavi Badnje večeri. Objekat u kojem je izgoreo napravio je kao privremeni smeštaj dok ne podigne kuću koja je izgorela, a to mu se nije dalo, iako je bio odličan majstor za građevinske poslove – rekla je komšinica.

BONUS VIDEO - EKSPLOZIJA NA NOVOM BEOGRADU: Restoran potpuno izgoreo, traje borba sa vatrenom stihijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)