PUKAO ANKER, LJUBIŠA PAO SA OSAM METARA VISINE: Detalji tragedije u Negotinu - istražuju se okolnosti nesreće

S.M.J.

19. 10. 2021. u 18:27

LJUBIŠA Petrikić, vlasnik SR “Petrika” sa sedištem u Negotinu poginuo je danas u krugu hemijske industrije “Eliksir Prahovo” D.O.O dok je kao podizvođač obavljao radove na opšivanju oluka na Hali 1.

ПУКАО АНКЕР, ЉУБИША ПАО СА ОСАМ МЕТАРА ВИСИНЕ: Детаљи трагедије у Неготину - истражују се околности несреће

Foto: D. Dozet/Depositphotos

Petrikić je izvodeći limarske radove bio propisno obučen ličnim zaštitnim sredstvima i vezan sigurnosnim opasačem. Iz, za sada neutvrđenih razloga, anker koji je bio vezan za beton i koji je držao uže kojim je Petrikić bio vezan, iznenada je pukao, zbog čega je nesrećni čovek pao sa visine od osam metara.

U trenutku rada nosio je i kacigu i zaštitno odelo, ali su, nažalost, povrede bile takve da je preminuo.

Kako je do nesreće došlo niko pouzdano ne može da kaže, s obzirom da je u tom trenutku Petrikić radio u neposrednoj blizini dvojice svojih radnika, sa bočne strane Hale 1 u kojoj se skladište „Eliksirovi“ proizvodi.

Uzrok će, navode nadležni, naknadno biti utvrđen. Na lice mesta odmah su došli predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Negotin, kao i inspektor Odseka Inspekcije rada za Borski upravni okrug, koji će na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja preduzeti sve odgovarajuće mere u okviru svoje nadležnosti.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: SNIMCI SA MESTA NESREĆE: Ovo je gradilište na Voždovcu na kom je povređen radnik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)