KAŠĆELANA PUŠTAJU NA SLOBODU: Nema pritvora za uhapšene "kavčane"

M. S.

23. 04. 2021. u 14:24

U CRNOJ Gori još jedna propala akcija Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva.

КАШЋЕЛАНА ПУШТАЈУ НА СЛОБОДУ: Нема притвора за ухапшене кавчане

Foto: JutjubPrintskrin/Vijesti Online

Naime, odlukom sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, odbačen je zahtev za određivanje pritvora protiv Slobodana Kašćelana (58), navodno vođe „kavačkog klana“ iz Kotora, njegovog telohranitelja Vladimira Vučkovića (46) iz Herceg Novog, Miloša Radonjića (35), Krsta Maroša (43) i Zorana Kažića (46), iz Kotora i Darka Prelevića (31) iz Podgorice, nastanjenog u Pljevljima.


Specijalni tužilac ih je teretio zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva. Specijalni tužilac ih je sumnjičio da su ubili jednu osobo iz Podgorice, za čijim lešom se tragalo proteklih par dana na širem području Kotora.

Krivične prijave policija je podnela i protiv navodnih članova tog klana koji su u bekstvu –Radoja Zvicera (39), takođe navodnog vođe „kavčana“, Radoja Živkovića (35), zvanog Žuti iz Kotora i Milana Vujotića iz Podgorice (39), Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov telohranitelj, Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39) iz Kotora, Aleksandra Dragićevića (35) iz Podgorice i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je od ranije u spuškom zatvoru.

Protiv njih je policija podnela krivične prijave zbog sumnje da su počinili ta krivična dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER JE KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao