BIA PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MILANA DUMANOVIĆA: Bivši pripadnik Odeljenja za praćenje sumnjiči se da je širio paniku

Novosti online

20. 04. 2021. u 15:29

BEZBEDNOSNO-informativna agencija podnela je danas Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Milana Dumanovića, zbog postojanja sumnje da je prijavljeni počinio krivično delo Izazivanje panike i nereda iz člana 343. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

БИА ПОДНЕЛА КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ МИЛАНА ДУМАНОВИЋА: Бивши припадник Одељења за праћење сумњичи се да је ширио панику

Foto: Printscreen

Imenovani je dana 18. aprila 2021. godine gostujući u emisiji "Utisak nedelje" autora Olje Bećković, koja je javno emitovana na televiziji "NOVA S" u periodu od 21:00 časova do 23:00 časova, u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na Bezbednosno-informativnu agenciju, ponavljajući više puta rečenicu "novac od droge dele SNS i BIA".

Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takođe, time je značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama.

Uporedo sa pomenutom krivičnom prijavom, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić podneo je lično krivičnu prijavu protiv pomenutog Dumanovića, a zbog uvreda izrečenih na njegov račun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Miloš

20.04.2021. 15:52

Какву атмосферу у друштву праве Ђиласови медији изношењем неистина подсећа као да гледам Америчке медије када су извештавале деведесетих о Србији и Србима,сада имамо оркестриране ударе лажима како би изазвали нестабилност земље.Памет у главу браћо тај сценарио сте већ гледали и осетили на својој кожи.

Lady55

20.04.2021. 18:11

Pa ovo je smesno... Narod ne panici, zgrazava se BIA-e. Ove navijace-bandite pravi upravo BIA po uzoru na CIA i ono sto orkestriraju po Centralnoj i Juznoj Americi. Ni Evropa nije imuna, svaka drzava ima svoju uvrnutu BIA-u. I svi dele medju sobom...najgora mafija i najgori ljudi sto se tice drzavnih sluzbi...a kakva je nasa BIA videli smo 90-ih kada su nam organizovali Srebrenicu...Dosli su i Milosevicu (pogresni potezi) i Srbiji glave upravo ti iz BIA-e, tako da bolje da zacepe i ne javljaju se...

Građanin bg

20.04.2021. 18:29

Ovo je nedopustivo.Ovaj lik pokazuje koliko morala i karaktera ima u sebi.Čim mu nešto ne odgovara spreman je da priča ne samo nešto što ne može da dokaže.,nego i da odavanjem službene tajne ugrožava bezbednost svih.Dobio je adekvatan odgovor.

Zoran Petrović

20.04.2021. 18:30

Nek parlament usvoji zqkon o rigoroznim kaznama poput trgovine i posedovqnja narkotike , da se vide konkretniji potezi protiv suzbijanja narkotike..Na primer kaznu od minimalnih 10 godina robije bez privremenog pustanja za posedovanje vec od 1 grama narkotike. A najmanje smrtna kazna za dilovanje . Onda narod ne bi sumjao ..